יום ראשון, 29 באפריל 2012

עוגת מוס שוקולד וקפה- שחיתות מתוקה






הרבה לא יודעים שלשוקולד מריר יש יתרונות : הוא טוב למערכת הדם, הוא עוזר לפעילות הלב, הוא עוזר לשיפור מצב הרוח ועוד..

כשבחוץ כבר מרגישים את הקיץ מתחיל להתקרב וממש רוצים משהו מתוק, משהו שכל אורח או מישהו אהוב ישמח לקבל ועוד יותר ישמח לטעום.

העוגה שיש הקוראים לה מוצארט בגרסה קצת שונה ובטעמים שונים.

שכבות שכבות של מרנג ושקדים ביניהם נח לו מוס שוקולדי עם טעמים קטנים של קפה.

מצפה את הכל גנאש שוקולד רך והכל קר . כפית אחת וכבר הכל מרגיש  אחרת ומבינים שהחיים יכולים להיות מתוקים , בחרנו  להתחיל לכם את השבוע עם מתיקות שתימשך לכם לאורך כל השבוע.

כמות ל- 3 עוגות אישיות או אחת בקוטר של 24 ( אם עושים מנות אישיות יש להצטייד בשקף כמסגרת למרנגים)

למרנג:

(במקרה ובוחרים לעשות עוגה בקוטר של 24 יש לעשות 3 עיגולי מרנג בקוטר של 22)

330 גרם אבקת סוכר, 4 חלבונים, קורט מלח, 3 כפות שקדים טחונים.

 מקציפים את החלבון עם המלח, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ובסוף את השקדים הטחונים, עד שנוצר קצף קשה.
מציירים על נייר אפייה 9 עיגולים בקוטר של ספל רחב שיהוו את הקוטר של המרנגים ובעזרת שקית זילוף מזלפים כל עיגול מהמרכז החוצה עוד 2 סיבובי קצף, אופים בחום נמוך של 130 מעלות בערך שעתיים או עד שהמרנג מתקשה ומצננים
.



למוס שוקולד קפה:

מיכל וחצי של שמנת מתוקה  (  לשמור את החצי השני לציפוי)

150 גרם שוקולד מריר משובח

כפית קפה מגורען משובח.
מחממים את השמנת- לא להרתיח , מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד והקפה מערבבים ומקררים ללילה במקרר.
לאחר מכן מקציפים את המסה שקררנו ומעבירים לשקית זילוף.



לציפוי הגנאש: חצי מיכל שמנת מתוקה, 60 גרם שוקולד מריר- מחממים יחד עד להמסה.

הרכבה:
בעזרת שקף ושדכן יוצרים מסגרת סביב הבסיס הראשון של המרנג, ממלאים שכבה ראשונה של מלית שוקולד קפה מניחים שכבה שנייה של מרנד וחוזרית העל הפעולה, כך שלכל עוגה אישית 3 שכבות של מרנג- כשהשכבה העליונה היא מוס השוקולד.
מעבירים את העוגות האישיות למקפיא לשעה לפחות.
מכינים את הגנאש ושופכים על העוגה הקפואה, מחזירים למקרר.
הצעת הגשה: ניתן לפזר פירות על הגנאש.
להגיש למי שאוהבים ולהשאיר את רגשות האשמה ליום אחר...