החורף הגיע בכל יופיו, עם ההרים הירוקים מסביב, עם הנחלים פה בצפון שמתחילים להתמלא מחדש ולזרום במרץ ועם טיפות גדולות של גשם שמנקה את הכל ומטהר אוירה.
בדיוק ברגעים האלו אני אוהבת להכנס למטבח ולהכין קינוח קר, כזה שנמס בפה, כזה שמעצים יותר את תחושת החורף פה.
עוגת מוס שוקולד ללא סוכר וללא גלוטן בתיק האוכל שלנו, כזאת שכיף לפרוס וישר לנעוץ בה כפית.
לתבנית בינונית מלבנית:
לקלתית :
2 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס קמח קוקוס
1/4 כוס קקאו
1 כף אבקת אפייה
3/4 כוס אריטריטול- תחליף סוכר שניתן
למצוא בחנויות טבע.
2 ביצים + 1 חלמון
120 גרם חמאה רכה מאוד
1 כפית תמצית ניל
למוס השוקולד:
250 מ"ל שמנת להקצפה
250 גרם מסקרפונה
30 גרם חמאה
150 גרם שוקולד 85%
3/4 כוס אריטריטול
1 כפית גרגירי קפה מגורען
1 כף קקאו
2 כפות ג'לטין מעורבבות בקערית עם 3 כפות מים .
לפיזור: קקאו
ההכנה:
הכנת הקלתית :
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את
מרכיבי הקלתית, אפשר ללוש גם ידנית.
2. הקלתית אמורה להיות במרקם דביק ומיישרים אותה על תבנית בינונית בעזרת
לקקן שטובלים במים מידי פעם.
3. אופים את הקלתית בתנור בחום של 170 מעלות כ- 25 דקות ומצננים
4. הכנת מוס השוקולד:
5. ממיסים בקערית בפולסים של 30 שניות במיקרוגל, או על באן מרי את השוקולד
המריר עם החמאה, גרגירי הקפה והקקאו,
מערבבים עד לתערובת שוקולד חלקה.
6. במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם תחליף
סוכר- אריתריטול עד להתייצבות קלה , מוסיפים גבינת מסקרפונה ומקציפים חצי דקה,
מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים לתערובת אחידה – לא להקציף יותר מיד כדי לא
" לשבור" את מרקם השמנת .
7. ממיסים את הג'לטין שהתקשה במיקרוגל ל-
25 שניות עד להמסה ומוסיפים את הג'לטין תוך כדי הקצפה אל המסה.
8. שופכים את מוס השוקולד על הקלתית
המצוננת ומכניסים לשעה למקרר
9. לאחר שעה מפזרים קקאו ומחזירים למקרר
עד להגשה
10. לפני ההגשה יוצרים פס אמצעי לאורך
התבנית ופורסים למלבנים.