יום רביעי, 4 באפריל 2012

חצי עוגה חצי גלידה



הקינוח שמברך את האביב ומזכיר לנו שהקיץ בדרך.

בוקר צילומים טיפוסי, הוא יושב על הרצפה ומצלם ואני מקימה אותי ומגלגלת לו שמיכה כדי שישב עליה.
ושוב בוקר צילומים והוא מסרב לקום" לא צריך כבר קיץ, חם" הוא אומר לי, ברור שאני חייבת לענות לו: " עוד לא קיץ, בקושי אביב קום!", לא ממש עזר לי הוא בשלו..
את היום התחלנו בצילומי קינוחים כשרים לפסח, המתכון הזה אומנם כשר לפסח אבל מתאים במיוחד לעונה בה הכל מתחיל להתחמם, הקינוח מתאים  אחרי ארוחת החג ומתאים כל פעם שבא קינוח כייפי , קליל, קר ( אפילו קפוא) ולימוני .
חצי עוגה חצי גלידה  תחתית מרנג ועליה מלית לימונית קפואה ומצטרף לכל פרי והכי חשוב טעים- הלימונפאי הקפוא.

לתחתית המרנג:

330 גרם סוכר- מומלץ אבקת סוכר
4חלבונים( הלבן של הביצה, לשמור בצד את החלמונים)
קורט מלח
3 כפות פודינג וניל כשר לפסח.

מקציפים את החלבון עם המלח, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ובסוף את הפודינג, עד שנוצר קצף קשה.
מציירים על נייר אפייה מספר עיגולים שיהוו את הקוטר של המרנגים ובעזרת שקית זילוף מזלפים כל עיגול מהמרכז החוצה ולבסוף נותנים עוד 2 סיבובי קצף לגובה בחלק החיצוני של העיגול ליצירת מעין קערית, אופים בחום נמוך של 130 מעלות בערך שעתיים או עד שהמרנג מתקשה ומצננים.

למלית הלימון:
1 שמנת מתוקה
1 כוס מיץ לימון טרי
4 חלמונים( הצהוב של הביצה)
3 כפות גרידת לימון
1 ורבע כוס סוכר
1/3 כוס מים
4 כפות פודינג וניל כשר לפסח.

בסיר מחממים את מיץ הלימונים, גרידת הלימון, המים, הסוכר.
מסירים מהאש, מערבבים בקערה את החלמונים ומוסיפים בהדרגה מהנוזל שבישלנו עד שהביצים נעלמות במסה, מחזירים לאש נמוכה מאוד ומערבבים כל הזמן עד להסמכה, מוסיפים את הפודינג וממשיכים לערבב, מצננים במקרר לכמה שעות.

מקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים אותה בקיפולים למסת הלימון הקרה, ממלאים את קעריות המרנג ומכניסים לפריזר, לאחר שעתיים המסה מתקשה ומקבלת מרקם של גלידה לימונית.
מוציאים מהפריזר ממש לפני ההגשה ומקשטים איך שאוהבים: קצפת, פירות חתוכים לקוביות ואפילו מעט לימון מגורד למי שאוהב.

התוצאה: נעיצת כפית ראשונה, ביס ראשון- תחושה של מרנג קראנצ'י מוס קפוא ולימוני ופירות טריים... פלא שהוא מרגיש שקיץ עכשיו??
חג  אביב שמח מאפיק ואינס.