יום שני, 23 באפריל 2012

קציצות עם פול




מילה אחת עם הרבה זכרונות, לכל בן אדם יש זכרון אחר מאותה מילה: קציצות.
יש כאלו שהמילה קציצות לוקחת אותם לילדות, לבית של אמא לצלחת עם פירה או אורז לבן ועליו מונחות להן בנחת ערימת קציצות חמה ומתובלת.
יש כאלו שהמלה קציצות לוקחת אותם לזכרונות מהצבא כשנמצאים בשטח ואוכלים שימורים ואז כל אחד מהחבר'ה משוויץ בקציצות של אמא שלו וסוגר את הנאום " אין כמו הקציצות של אמא שלי בכל העולם, עד שלא תטעם לא תבין".
מילה אחת ומלא אופציות להכנה: אפויות, מטוגנות והקלאסיות: עם רוטב.
וגם אז מלא אופציות מגוונות של רטבים.
בעונת האביב שהכל ירוק מסביב, החלטנו להתחבר לכל הצבע שמסביב: קציצות בשר מלאות בירק טרי, עם רוטב של סלרי ופול ירוק  על אורז בסמטי, ארוחת צהרים מושלמת  שכשכל ביס לוקח אותך לזכרון אחר.
לקציצות עם פול ירוק:
קילו בשר בקר טחון טרי
6 שיני שום כתושות
1 ביצה
חצי כוס כוסברה קצוצה( ניתן להמיר בפטרוזיליה )
חצי כוס בזיליקום קצוץ
כף כמון
כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט
כפית פפריקה
3 כפות שיבולת שועל או פירורי לחם.
ההכנה:
לערבב הכל יחד וליצור קציצות.
לרוטב:
כפית כמון
כפית כורכום
2 כפות רוטב סויה
כפית מלח ופלפל שחור גרוס.
2 בצלים חתוכים לרצועות
3 כוסות מים.
כוס סלרי חתוך
חצי כוס כוסברה
2 כוסות של פול ירוק קפוא.
להכנה:
בסיר רחב ושטוח לטגן את הבצל עם 3 כפות שמן זית
להוסיף את הפול והתבלינים, לערבב להוסיף את הסלרי ואת המים, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש להוסיף את הקציצות, לפזר מעל את הכוסברה, לכסות כיסוי חלקי ולבשל כחצי שעה עד 40 דקות.
להגיש על אורז בסמטי או פירה.
המלצה : לסחוט על המנה רבע לימון לפני ההגשה.

תגובה 1:

  1. מזכיר לי מאוד את הקציצות של אמא.. אפשר אפילו לדמיין את הריח..

    השבמחק