יום שישי, 20 באפריל 2012

פולנטה רכה, שעועית ירוקה טרייה ודג טונה בטעמים אסייאתים


אני אוהבת את הפולנטה, אין בית איטלקי שלא מכיר פולנטה משובחת, חמאתית עם פרמז'ן, שעועית ירוקה מוקפצת ליד ובשבילי לא צריך יותר, הוא אוהב דגים : עם רוטב, בצורת קציצות ובכל צורה בעצם,אז הגענו לעמק השווה, הכל על צלחת אחת.
פולנטה רכה, שעועית ירוקה טרייה ודג טונה בטעמים אסייאתים, לא צריך יותר מזה כלום, מנה מושלמת למפונקים עם טעם. 



לדג הטונה:

2 מנות של דג טונה, כף משחת קארי ירוקה, פלפל צ'ילי קצוץ, 2 שיני שום כתושות, 3 כפות מיץ לימון, 1 כף רוטב סויה, כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ, 1/4 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית דבש.

להכנת הדג:

מערבבים את כל החומרים, משרים את הדג במשרה 10 דקות מכל צד.
מחממים מחבת עבה , משמנים קלות , צורבים את הדג 5 דקות מכל צד , שופכים את המשרה על הדג במחבת ומבשלים 4-5 דקות נוספות.
לשים לב לא לבשל את הדג יותר מידי כדי שלא יאבד מהעסיסיות שלו.

לפולנטה:
250 גרם קמח תירס, 3 כפות חמאה, כפית אחת של מלח 4 כוסות מים ( ניתן להשתמש בחצי מים חצי חלב)
60 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת.

הכנת הפולנטה:
מרתיחים את המים עם החמאה והמלח, מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה את קמח התירס תוך כדי ערבוב, מכבים את האש מוסיפים את הפרמז'ן ומערבבים.
לשעועית הירוקה:
400 גרם שעועית ירוקה טרייה, מלח, פלפל שחור גוס, 2 כפות שמן זית, כפית שום כתוש.

להכנת השעועית :
 מרתיחים מים מוסיפים למים הרותחים את השעועית הירוקה ומרתיחים כ- 5 דקות- לא יותר, מסננים את השעועית ומקפיצים כמה דקות על מחבת עם השמן, השום, המלח והפלפל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה