יום ראשון, 1 באפריל 2012

לימונצ'לו !!!






העיניים מבריקות, הכל נראה יפה ושמח, הראש לא תמיד חושב בהגיון ,דברים שחשבת שלא תעשה עולים על הפרק בגללו...
האלכוהול, מאז ומתמיד ידוע האלכוהול בתכונותיו המשכרות, אבל מה עם עוד תכונות?
יש כאלו שקוראים לו "המשקה הלאומי של איטליה", אצלנו הוא נחשב כקינוח לכל דבר: מוגש קר, בכוסית של שוט, צבע מהפנט וטעם חזק ולימוני שעושה חשק מיידי לכוסית שנייה.
הלימונצ'לו: הליקר האיטלקי שכמעט לכל משפחה מאיטלייה יש את מתכון הבית שלו.
המתכונים כולם זהים , שיטת הפעולה משתנה וזה מה שגורם גם לשינוי בטעם והסוד הגדול : הלימונים ככל שהלימון יהיה משובח יותר כך יהיה המשקה מחוזק יותר.
לעבודה!

לימונצלו:
בקבוק אלכוהול נקי- 96%
קליפות צהובות ( רק החלק הצהוב) מ- 8 לימונים .
4.5 כוסות מים
2.5 - 3 כוסות סוכר

בצנצנת גדולה מניחים את הקליפות יחד עם האלכוהול במקום קריר כ- 3 שבועות.
לאחר 3 שבועות ממיסים בסיר את הסוכר והמים, כשהכל רותח מערבבים מחכים כמה דקות ומכבים,מחכים לצינון.
לאחר מכן שופכים את התערובת שבצנצנת לסיר, מסננים את הקליפות מהמשקה , מעבירים לבקבוק ושומרים בפריזר. 

*מוזגים לכוסיות ומחייכים כל הדרך לכוסית השנייה.