יום ראשון, 12 בפברואר 2012

"כשתפגשי לב שוקולד בשדה "






"לב שבור הוא לב שלם" שר ברי סחרוף ושנינו מוצאים את עצמנו מנהלים שיחה על אותו משפט מייד איך שמסתיים השיר. כמה נכון זה שגם לב שבור מראה על איזושהי שלמות.

בפוקר אומרים אף פעם לא לגלות את הקלפים והכללים תקפים כנראה גם באהבה, בימינו אנשים מעדיפים לשמור את הקלפים קרוב לליבם ולא להניח אותם על השולחן – מזעור פגיעות או  סוג של הגנה. כנראה שהסוד הוא כן לקחת סיכון ולתת צ'אנס לאהבה גם במחיר של לב שבור.

הלוואי והייתה נוסחא מנצחת איך לפתוח את כל הקלפים, איך "להניח את הלב על השולחן" מבלי שהוא יישבר, ועד שנמצא את הדרך הנכונה איך לעשות את זה מבלי להיפגע. בחרנו עבורכם לחג האהבה את הלב הכי גדול שמצאנו והנחנו אותו על השולחן, אם הוא יישבר ימים יגידו, בינתיים הוא פשוט משאיר טעם טוב בפה.

לב השוקולד:

תבנית  או פורמה בצורת לב ( בחרנו בגודל של 2 כפות ידיים).
300 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד מרוסקים, 100 גרם חמאה מומסת, חצי כוס סוכר, 4 כפות ליקר שוקולד, כפית נס קפה מגורען, כוס חלב .
לציפוי: 100 גרם שוקולד לבישול, 3 כפות שמן, 50 גרם קוביות של שקדים.
ההכנה: מערבבים את כל החומרים יחד מלבד החלב ומוסיפים בהדרגה את החלב עד ליצירת מסה הומוגנית( ממש כמו כדורי שוקולד).
דוחסים את המסה לתוך התבנית ומקפיאים לשעתיים.
לאחר שעתיים ממיסים את השוקולד עם השמן יחד ( ניתן לעשות זאת בקערה מעל מים רותחים או במיקרו).
שולפים את הלב מהתבנית וכשהוא קפוא שופכים עליו את השוקולד החם- התוצאה השוקולד החם במגע עם המסה הקפואה יתקרר מייד וייצור שכבת שוקולד נוקשה על הלב.
חוזרים על הפעולה בשנית – לקבלת מרקם שוקולד קראנצ'י ומפזרים שקדים., שומריים בקירור עד ההגשה