יום חמישי, 9 בפברואר 2012

לא עוגה,לא קרואסון,הבריוש!!!



לחמניות הבריוש

"תסגרי את העיניים , עכשיו תני ביס, עכשיו תנחשי מה את אוכלת"?
בוקר מוקדם בפאריז , אחרי שהכנסנו לחמים לתנור אני סוגרת את העיניים ונותנת ביס, לא עוגה, לא קרואסון, בצק מדהים מתקתק וחמאתי: הבריוש.
חלק יקראו לה לחמנייה מועשרת חלק יקראו לה קינוח, הצרפתים אוהבים לפתוח איתה את הבוקר לצד חמאה וכוס קפה  ובינינו מי לא?
אנחנו החלטנו להוסיף לה כל מיני פירות אבל היא טעימה גם בלי.
החומרים לכ- 16 יחידות בריוש:
3 כוסות קמח, 2 כפות שטוחות של שמרים יבשים, 3 ביצים, 3/4 כוס חלב פושר, 150 גרם חמאה, 4 כפות סוכר, 1/2 כפית מלח, כפית גרידת לימון.
תוספות אפשריות: חמוציות, שבבי שקדים, קוביות של קוקוס מיובש, שוקולד צ'יפס.
ההכנה:
בקערה מערבבים: קמח, שמרים, ביצים, סוכר, חלב,וגרדת לימון , לשים במיקסר ( לא חובה ) כ- 3 דקות, מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות בהדרגה ואת המלח- לישה של כ- 5 דקות , זה השלב שמוסיפים חתיכות קטנות של שקדים\ אגוזים\ חמוציות\ קוקוס יבש\ שוקולד מריר.
מניחים בתבנית משומנת, מכסים בניילון נצמד ומקררים בין שעתיים לשלוש .
לשים את הבצק פעם נוספת ומניחים על משטח מקומח.
משמנים את תבניות הבריוש, יוצרים כדורים קטנים ומשאירים רבע מהבצק בצד( מיועד לכדורים הקטנטנים).
מניחים כל כדור בתנית בריוש, בעזרת האצבע יוצרים גומה בכל כדור ומניחים כדור קטנטן בגומה.
מניחים לתפיחה כ- חצי שעה, מברישים בביצה וכף חלב, אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה או עד שהן משחימות.

מקפידים להחזיק את הבריוש ביד אחרי שנותנים ביס ראשון כי תמיד מישהו אחר לוקח לך את החצי השני של הבריוש- ניסינו זה בדוק.