יום ראשון, 12 בפברואר 2012

"קצת מזה,ככה מההוא,תערבב,וחצי מזה..." תודה סבתא :)







"טילו, שנולדה בזמן אחר ובמקום רחוק למדה את סודות עולם התבלינים ואת כוחם המסתורי. טילו יכולה לראות את מסתרי מחשבותיהם ולבותיהם של לקוחותיה, והיא מרפאה אותם ממכאוביהם בעזרת התבלינים הכול-יכולים" ( מתוך אדונית התבלינים ).
לכל אחד  יש את תערובת התבלינים המועדפת עליו, ערבוב של כמה תבלינים שיוצר את הטעם המיוחד, את אותו הריח שמייחד דווקא את התבשיל שלהם.
יש המעדיפים תבלינים טריים ( עשבי תיבול שעליהם נרחיב בפוסט אחר) ויש את התבלינים היבשים, כמעט לכל אחד שאוהב לבשל יש את חנות התבלינים המועדפת עליו, חנות שטוחנת את התבלינים רגע לפני הקנייה, חנות שיודעת בדיוק את השילובים הנכונים. ויש גם את אלה שמפחדים מתבלינים, אותם אנשים שצריכים לדעת בדיוק כמות מדויקת של תבלין בכל מתכון ואני אומרת- בישול הוא אומנות לכל דבר וכמו שאין מתכון מדויק לציור מושלם ואף אחד לא יכול להגיד לכם איזה גוון מדויק יצא לכם אם תערבבו שני צבעים  כך גם בבישול, אל תפחדו להשתמש בתבלינים, אל תפחדו ליצור תערובות משלכם, מפעם לפעם תלמדו לבד את המינונים הנכונים ועל כך יעידו הידיים של אותן סבתות מבוגרות שידיהן תמיד צבועות בצבעי תבלינים כי את התבלינים הן מפזרות בעזרת כף היד ומכל הלב.
שמן מתובל:
בבקבוקון להניח כמה פלפלים חריפים יבשים, 4 שיני שום, גרעיני פלפל שחור, זרעי כמון ולמלא בשמן זית.,לערבב את הבקבוק כל יומיים ואחרי 10 ימים לסנן את השמן  תקבלו שמן מתובל שישמש אתכם גם לסלטים וגם לבישולים.