יום שני, 27 בפברואר 2012

שירת החציל...



סירת חציל
לפעמים החיים מרגישים כמו בתוך סירה, כל תנועה לא נכונה יכולה לנענע את הסירה ולא תמיד לכיוון הנכון...
בשביל זה צריך משהו שייצב אותה, סוג של עוגן כזה שלא משנה כמה הסירה תהיה לא יציבה  תמיד יהיה את הדבר שיאזן אותה.
במקרה שלנו כנראה שאנחנו אוהבים שהסירה לא תמיד יציבה, זה עושה את החיים לקצת פחות אפורים וקצת יותר מעניינים אבל מצאנו דבר אחד שעליו שנינו מסכימים, אותו דבר שלא מטלטל את הסירה אלא משאיר אותה יציבה, החציל!!
שנינו אוהבים אותו ובכל צורה אז ברור שבתור סירה, סירת החציל, ארוחה שלמה בריאה וקלילה שמוגשת בתוך חציל.
סירת חציל ( כמות לשני סועדים).
2 חצילים קטנים- בינוניים שמתאימים למילוי.
100 גרם גבינה צפתית חתוכה לקוביות
חצי כוס  נענע קצוצה
1בצל סגול חתוך לקוביות קטנות.
חצי כוס בזיליקום  או פטרוזילה קצוצה
1 פלפל צ'ילי פרוס לפרוסות דקות
שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס
חצי לימון
עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות.
 
ההכנה:
חוצים כל חציל לאורכו ( מתקבלות 4 סירות קטנות) בעזרת כף מרוקנים כמה שיותר מהחציל.
מברישים את פנים החציל המרוקן בשמן זית ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות עד שהחציל משנה צבעו ומתרכך.
את בשר החציל שרוקנו מהחציל, חותכים דק ומבשלים עם הבצל הקצוץ + כף שמן זית- לא צריך יותר המטרה היא רק לרכך את החציל - לא לטגן אותו.
מערבבים את שאר החומרים בקערה, מוסיפים את החציל עם הבצל, מתבלים בשמן זית לימון פלפל ומלח
ממלאים את סירות החציל ומגישים .
אפשר להכין את המלית ולמלא כשרוצים - המנה טעימה גם כמנה קרה.
* המלצה שלנו להגיש לצד יוגורט או טחינה.

2 comments:

  1. אוי, זה נראה כל כך טעים :) זה מזכיר לי קצת את המאכל היווני "פפוצקי" שאמא שלי מכינה :) חציל ממולא בגבינה וירקות

    השבמחק