יום חמישי, 23 בפברואר 2012

"העבודה משחררת מטעמה של החמצה "




"הוא והיא"
הוא מתחיל את הבוקר עם קפה שחור חזק ובלי סוכר, אני מתחילה את הבוקר עם נס מגורען חזק ובלי סוכר.
הוא מתעורר עם הזריחה מלא באנרגיות, לי לוקח המון שכנועים עצמיים כל בוקר לגרד עצמי מהמיטה.
הוא שותק בבוקר, לי תמיד יש מה להגיד.
הוא מעדיף להתחיל  את הבוקר עם משהו מלוח, אני מעדיפה מתוק, כמעט בכל נושא אנחנו חושבים ההפך אחד מהשנייה.
לסוגיה הזאת בכל אופן מצאנו פשרה, גם מלוח וגם מתוק ולמה לא בעצם?
לא משנה איך מתחילים את הבוקר עם משהו מלוח ליד הקפה או משהו מתוק, העיקר שמתחילים את הבוקר טוב.
בלילה בסיסית לפנקייק מתוק:
3/4 1 כוסות של קמח תופח, כוס חלב- אפשר להמיר בגביע יוגורט טבעי, 2 ביצים, 3 כפות סוכר, כפית תמצית וניל, רבע כפית קינמון, 3 כפות של קנולה או 3 כפות של חמאה מומסת- בוחשים עד לאחדות.  
לגרסא המלוחה: מורידים את הסוכר, הקינמון והווניל, מוסיפים 1/2 כפית מלח ו- 3 כפות של עלי בזיליקום קצוצים.
על מחבת משומנת קלות בחמאה מניחים מהבלילה – כמות של רבע מצקת, מחכים עד שיתייצב והופכים לצד השני, כך ממשיכים עם שאר הכמות.
תוספת מתוקה לפנקייק: 1 מיכל של שמנת חמוצה, כוס תותים טריים קצוצים, 3 כפיות של אבקת סוכר, מערבבים הכול ומקשטים את הפנקייקס הקטנים שלנו.
תוספת מלוחה לפנקייק: מערבבים מיכל של שמנת חמוצה, כפית של שמיר קצוץ, קמצוץ מלח ופלפל שחור גרוס ופלפל צ'ילי אחד קצוץ, מעטרים את הפנקייקס הקטנים שלנו .
עצה שלנו: על מגש של ארוחות בוקר להגיש את שתי המנות ולראות מי מבין השניים יודע לשכנע טוב יותר איך כדאי לפתוח את הבוקר.