יום חמישי, 2 בפברואר 2012

"המושחתות"



אלפחורס

"תעשי לי מיני המבורגרים ! נועה את בטוחה שזה מה שאת רוצה שנעשה היום? "
כך מתחילה לה שבת, בה אני עושה בייביסיטר לבת של חברה טובה , הילדה בת 6 שנונה, חדה כמו תער ויודעת טוב מאוד איזה עוגיות היא רוצה שנעשה יחד.
" נו את יודעת מיני המבורגרים קטנים כאלו רק שבמקום בשר יש בפנים מילוי מתוק ובמקום קטשופ יש מסביב קוקוס, איך את בתור מישהי שאופה לא יודעת מה זה מיני המבורגרים?? "
זה השלב שלבשנו את הסינרים התואמים שלנו וישבנו לעשות "אלפחורס" העוגייה המושחתת שמאפיינת את רוב מדינות דרום אמריקה, כ"כ טעימה, כ"כ רכה, כ"כ יפה...
לבצק:2 כוסות קמח
שקית של 100 גרם קורנפלור- הוא מה שגורם לעוגייה למרקם המיוחד שלה
חצי כפית סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
3 חלמונים של ביצה
למילוי: קופסא של ריבת חלב
לציפוי מסביב: קוקוס.
ההכנה:מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות.
מאחדים את כל החומרים לבצק אחיד- מתחילים עם הסוכרים, החמאה, והחלמונים ואח"כ מוסיפים את החומרים היבשים - מקפידים לא ללוש יותר מידי כדי לא לאבד את הפריכות.
מרדדים  את הבצק על משטח מקומח  ( עובי הבצק צריך להיות  בין 1/2 ל- 3/4 ס"מ ) , בעזרת חותכן עוגיות יוצרים עיגולים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
אופים בדיוק 8 דקות ולא יותר ומוציאים מהתנור- ממתינים לצינון מוחלט ואז מניחים כפית מריבת החלב על עוגייה אחת ומדביקים עם עוגייה שנייה, מגלגלים את ה"סנדביץ" בתוך קוקוס ומאחסנים בצנצנת אטומה.
אכן, "מיני המבורגרים".