יום שני, 6 בפברואר 2012

"בינתיים שב תחת עץ הקלמנטינות,זה עונתי,עונתי"



"אני רעב", תמיד ביום צילומים מגיעה השעה שהרעב מתעורר ומה לעשות שבאותו יום מצלמים רק דברים מתוקים?
השולחן מלא במאפים מתוקים וקינוחים, אבל הוא רעב, מבט רחב על כל הדברים שמונחים על השולחן מביא אותי למסקנה, בוא נעשה מנה לט"ו בשבט, מי קבע שבט"ו בשבט צריך לאכול רק קינוחים ומאפים מתוקים?
בוא נלך על ארוחת צהריים לט"ו בשבט, חצי שעה אחרי כבר ישבנו עם מחבת לוהטת מלאה בהפתעות טעימות וקצת מתוקות...
חזה עוף ופירות יבשים:
קילו חזה עוף חתוך לקוביות, 4 בצלים חתוכים לרצועות, חצי כוס של חמוציות, כוס של שזיפים מיובשים, חצי כוס של שקדים, חצי כף של ג'ינג'ר טרי מגורד , כפית של גרידת לימון.
4 שיני שום פרוסות, חצי כפית קינמון, קמצוץ אגוז מוסקט, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, 2 כפות רוטב סויה, 3 כפות סילאן או דבש, רבע כפית כמון, 3 כפות שמן זית, כוס יין אדום יבש, ניתן להחליף בכוס מים. אופציות נוספות: חצי כוס משמשים מיובשים.
ההכנה:
על מחבת כבדה מניחים את שמן הזית והבצלים, מטגנים כמה דקות ומוסיפים את כל התבלינים, מוסיפים את קוביות חזה העוף, הג'ינג'ר והשום ומערבבים עד שהקוביות משנות צבע, מוסיפים את הנוזלים ומחכים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הפירות היבשים, מבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים והתבשיל מסמיך.
הצעת הגשה: להגיש לצד אורז לבן או לצד לחם טרי וחם.