יום רביעי, 27 ביוני 2012

טילון בייתי




יוצאים מהים נשכבים על החול וזה בדיוק ברגע שמופיע מוכר הארטיקים, מחייכים אליו ואומרים: טילון ברור שטילון!
אנשים שונים יכולים להסתכל בדרך שונה מאוד על הטילון, יש כאלה שישר נוגסים בטילון ומייד מערבבים את כל הטעמים ויש את אלה שנהנים מכל שלב אחר בטילון: החלק העליון- שוקולד קראנצ'י עם אגוזי לוז מסוכרים, החלק- השני הגלידה והחלק שתמיד מקנחים איתו - התחתית של הטילון - אותו שפיץ מלא בשוקולד.
חלק ב' של הסיפור: ערב ואתם עם חברים בבית המזגן פועל ולכולם בא משהו טעים לקינוח ואז אתם שולפים מהפריזר: מיני טילונים:
למה לעבור את כל השלבים בטילון ? למה לא להגיע ישר לשוקולד שלמטה? למה שאגוזי לוז מסוכרים לא יהיו בתוך המילוי ולא רק למעלה?
ולמה לשאול  יותר מידי שאלות ?? בהשראת הכנת כוסיות שוקולד מהיוטיוב- "מיני טילון" כוסית שוקולד קטנה, תלולית של קרם שוקולד קפואה , מלאה באגוזי לוז מסוכרים ומעל פיזור עדין של שוקולד קראנצ'י.
להכנת כוסיות משוקולד יש להצטייד במאנז'טים קשיחים- רצוי מסיליקון או בבלונים קטנים מנופחים ( יש סרטון ביוטיוב).
מברשת צביעה דקה וקשיחה כמו של צבעי גואש.
לקינוח:
לקעריות השוקולד:
300 גרם שוקולד משובח- אני מעדיפה מריר.
למלית השוקולד:
מיכל אחד של שמנת מתוקה
חצי כוס של חלב ממותק
כחצי כוס של אגוזי לוז קצוצים מסוכרים ( ניתן להשיג היום כמעט בכל סופרמרקט).
1 מיכל של פודינג שוקולד
חצי כוס חלב.
למי שמעדיף מלית בטעם ריבת חלב ניתן להחליף את טעם הפודינג ולהוסיף גם 4 כפות של ריבת חלב למלית.
שלב א:
להכנת קעריות השוקולד: ( יש להשאיר מעט שוקולד לציפי מעל )
אופציה א':
ממיסים את השוקולד בקערה מעל מים רותחים, או לחלופין במיקרוגל  ומערבבים טוב את השוקולד.
- אם בוחרים לעשות קעריות קטנות מבלונים אז מנפחים בלונים קטנים, קושרים אותם וטובלים חצי בלון( החצי בלי הקשר) בשוקולד ומניחים בתבנית על נייר אפייה, מצננים במקרר עבערך חצי שעה עד שהשוקולד מתקשה, לאחר מכן מעזרת מחט או מספרים יוצרים חור קטן בחלק העליון של הבלון עד שיוצא האויר ואז מקלפים בעדינות את הבלון מתוך הקערית - ישנם המון סרטונים ביוטיוב המסבירים איך להכין קעריות שוקולד מבלונים.
אופציה ב':האופציה שיותר אהבנו :
ממיסים את השוקולד כמו בשלב א', לוקחים מנז'ט ובעזרת מכחול צובעים בשוקולד את כל החלק הפנימי שלו כולל השוליים , מכניסים למקרר ל- 10 דקות וחוזרים על הפעולה שנית ובנדיבות על מנת ליצור קירות עבים יחסית של שוקולד ומקררים שוב במקרר ל- 20  דקות לפחות עד שהשכבה השנייה מתקשה לגמרי, ואז מקלפים בעדינות כלפי חוץ את המנז'ט, מתקבלות קעריות קטנות ומקסימות של שוקולד.
שלב ב':המילוי:
מקציפים יחד : שמנת מתוקה, פודינג שוקולד, חלב וחלב ממותק עד לקרם סמיך, מקפלים לתוך התערובת את אגוזי הלוז המסוכרים ומעבירים לשקית זילוף. את מלאכת הזילוף מומלץ וטעים לעשות בשניים כשאחד מחזיק את כוסית השוקולד והשני ממלא- הוא עשה את הזילוף :-).
ממלאים את הכוסיות במלית בצורת שפיץ ממש כמו טילון ומכניסים לפריזר ל- 15 דקות .
ממיסים שוב במיקרוגל את מעט השוקולד המומס שהתקשה ובעזרת כפית קטנה מטפטפים טיפות של שוקולד על המלית.
שומרים בקופסא אטומה ומפתיעים את כל מי שמגיע לבקר.