דילוג לתוכן הראשי

טילון בייתי




יוצאים מהים נשכבים על החול וזה בדיוק ברגע שמופיע מוכר הארטיקים, מחייכים אליו ואומרים: טילון ברור שטילון!
אנשים שונים יכולים להסתכל בדרך שונה מאוד על הטילון, יש כאלה שישר נוגסים בטילון ומייד מערבבים את כל הטעמים ויש את אלה שנהנים מכל שלב אחר בטילון: החלק העליון- שוקולד קראנצ'י עם אגוזי לוז מסוכרים, החלק- השני הגלידה והחלק שתמיד מקנחים איתו - התחתית של הטילון - אותו שפיץ מלא בשוקולד.
חלק ב' של הסיפור: ערב ואתם עם חברים בבית המזגן פועל ולכולם בא משהו טעים לקינוח ואז אתם שולפים מהפריזר: מיני טילונים:
למה לעבור את כל השלבים בטילון ? למה לא להגיע ישר לשוקולד שלמטה? למה שאגוזי לוז מסוכרים לא יהיו בתוך המילוי ולא רק למעלה?
ולמה לשאול  יותר מידי שאלות ?? בהשראת הכנת כוסיות שוקולד מהיוטיוב- "מיני טילון" כוסית שוקולד קטנה, תלולית של קרם שוקולד קפואה , מלאה באגוזי לוז מסוכרים ומעל פיזור עדין של שוקולד קראנצ'י.
להכנת כוסיות משוקולד יש להצטייד במאנז'טים קשיחים- רצוי מסיליקון או בבלונים קטנים מנופחים ( יש סרטון ביוטיוב).
מברשת צביעה דקה וקשיחה כמו של צבעי גואש.
לקינוח:
לקעריות השוקולד:
300 גרם שוקולד משובח- אני מעדיפה מריר.
למלית השוקולד:
מיכל אחד של שמנת מתוקה
חצי כוס של חלב ממותק
כחצי כוס של אגוזי לוז קצוצים מסוכרים ( ניתן להשיג היום כמעט בכל סופרמרקט).
1 מיכל של פודינג שוקולד
חצי כוס חלב.
למי שמעדיף מלית בטעם ריבת חלב ניתן להחליף את טעם הפודינג ולהוסיף גם 4 כפות של ריבת חלב למלית.
שלב א:
להכנת קעריות השוקולד: ( יש להשאיר מעט שוקולד לציפי מעל )
אופציה א':
ממיסים את השוקולד בקערה מעל מים רותחים, או לחלופין במיקרוגל  ומערבבים טוב את השוקולד.
- אם בוחרים לעשות קעריות קטנות מבלונים אז מנפחים בלונים קטנים, קושרים אותם וטובלים חצי בלון( החצי בלי הקשר) בשוקולד ומניחים בתבנית על נייר אפייה, מצננים במקרר עבערך חצי שעה עד שהשוקולד מתקשה, לאחר מכן מעזרת מחט או מספרים יוצרים חור קטן בחלק העליון של הבלון עד שיוצא האויר ואז מקלפים בעדינות את הבלון מתוך הקערית - ישנם המון סרטונים ביוטיוב המסבירים איך להכין קעריות שוקולד מבלונים.
אופציה ב':האופציה שיותר אהבנו :
ממיסים את השוקולד כמו בשלב א', לוקחים מנז'ט ובעזרת מכחול צובעים בשוקולד את כל החלק הפנימי שלו כולל השוליים , מכניסים למקרר ל- 10 דקות וחוזרים על הפעולה שנית ובנדיבות על מנת ליצור קירות עבים יחסית של שוקולד ומקררים שוב במקרר ל- 20  דקות לפחות עד שהשכבה השנייה מתקשה לגמרי, ואז מקלפים בעדינות כלפי חוץ את המנז'ט, מתקבלות קעריות קטנות ומקסימות של שוקולד.
שלב ב':המילוי:
מקציפים יחד : שמנת מתוקה, פודינג שוקולד, חלב וחלב ממותק עד לקרם סמיך, מקפלים לתוך התערובת את אגוזי הלוז המסוכרים ומעבירים לשקית זילוף. את מלאכת הזילוף מומלץ וטעים לעשות בשניים כשאחד מחזיק את כוסית השוקולד והשני ממלא- הוא עשה את הזילוף :-).
ממלאים את הכוסיות במלית בצורת שפיץ ממש כמו טילון ומכניסים לפריזר ל- 15 דקות .
ממיסים שוב במיקרוגל את מעט השוקולד המומס שהתקשה ובעזרת כפית קטנה מטפטפים טיפות של שוקולד על המלית.
שומרים בקופסא אטומה ומפתיעים את כל מי שמגיע לבקר.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא