יום ראשון, 24 ביוני 2012

סלט שעועית ירוקה






בתקופת הלימודים שכרתי דירה בקיבוץ דגניה א' בו גרו כ- 80 סטודנטים,כמעט כל ערב בקיץ היו חגיגות בלתי פוסקות.
סטודנטים בכל העולם לא מוצאים ממש את הזמן לבשל אחרי יום ארוך של לימודים ודי חיים על ג'אנק פוד.
ואנחנו, סטודנטים לתקשורת היינו צריכים לחלק את הזמן בין לימודים תיאורטים לעשיית סרטים ולילות של עריכה.
כשכבר היינו יושבים בחוץ בסוף היום, השולחן היה מפוצץ באלכוהול, פיצות ואבטיח עם גבינה בולגרית, עד שערב אחד החלטנו לגוון בסלט שהשכנה מהקיבוץ בדגניה מתגאה בו כל הזמן, סלט קייצי, סלט צבעוני שישר מושך את העין, צבעים של לבן, ירוק ואדום, רוטב קליל,שומשום קלוי והכי חשוב מנה בריאה, דלת קלוריות,מלאה בויטמינים וכמה דקות של הכנה מהירה. 
אחרי הפעם הזאת הסלט הזה הפך קבוע בשולחן שלנו, משתדך נהדר עם כוסית טקילה, ומשאיר מקום לאבטיח הקר שאחרי...
המנה שזכתה לכינוי : "הנהדרת".

לסלט:
500 גרם שעועית ירוקה קפואה או טרייה 
5 שיניים של שום פרוסות לפרוסות דקות
כוס של עגבניות שרי חצויות
סלסילת פטריות שמפניון טריות פרוסות לפרוסות עבות יחסית
3 כפות שומשום קלוי
3 כפות רוטב סוייה
מלח, פלפל שחור גרוס
4 כפות מיץ לימון טרי.
שמן זית

ההכנה:
חולטים את השעועית במים רותחים כ- 10 דקות ומסננים.
מניחים במחבת רחבה 4 כפות שמן זית, מוסיפים את הפטריות והשעועית, מקפיצים יחד כ- 5 דקות ומוסיפים את השום והעגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את השומשום הקלוי, מקפיצים עוד כ- 5 דקות ולא יותר על מנת לשמור על השעועית פריכה.
מכבים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון.

תוספת קייצית נהדרת ומנה בפני עצמה.

תגובה 1:

  1. למה הסלט מסנן אותי ?!!!
    אני אחותו, האפונה ..

    השבמחק