יש תכונות שנולדים איתן, יש דברים שאתה לא צריך ללמוד הם פשוט טבועים בך ורק אתה יכול להוציא אותם החוצה כמו שצריך, כל שף שמבשל "לפי העין " ולא לפי כמויות מדוייקות, כל צלם שיודע בדיוק איך מנה אמורה להראות ומה צריך לקבל מיקוד וכל אומן שיודע בדיוק איך יצירת האומנות שלו צריכה להראות עוד לפני שיצר אותה.
כשהבלוג היה עוד בחיתוליו פנינו לחבר טוב ,מוכשר וצמחוני, סיפרנו לו מה בדיוק אנחנו רוצים ואיך היינו רוצים שהבלוג יראה והוא הוא שמע וכנראה שכבר ראה במוחו איך הבלוג יהיה..
לכבודו, מנה צמחונית,קייצית, כייפית, קלילה, עם יוגורט או בלי, קר או חם זה לא משנה, צבע ירוק שמושך את העין, מילוי חמצמץ , עלי הגפן בגרסא הצמחונית והקייצית, הסבתות היו יושבות ומגלגלות אותם אחד אחד, מסתבר שזה לא כזה מסובך רק מצריך סבלנות, אז פתרנו את הסוגייה הזאת: שולחן גדול בגינה, חברים,בירות קרות, סיר גדול של אורז ועלי גפן , יושבים ומגלגלים...מנה ממכרת.
לסיר בינוני ( כמות של 2 קומות של עלי גפן).
40-30 עלי גפן טריים ( ניתן לקנות בשווקים או לקטוף) או צנצנת של עלי גפן במי מלח.
2.5 כוסות של מים או מרק עוף
5 כפות שמן זית
כפית שטוחה של מלח
1/2 כוס מיץ מלימון טרי.
2 כוסות של אורז לבן מבושל( לא בסמטי).
גבעול של סלרי חתוך לקוביות קטנות מאוד\ קצוצות.
2 עגבניות: האחת פרוסה לפרוסות דקות והשנייה עגבנייה קלופה וקצוצה.
1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד.
2 כפיות של בהרט.
3 כפות שמן זית להוספה לאורז המבושל .
ההכנה:
1. את עלי הגפן הטריים מניחים בקערה עם כף מלח ושופכים עליהם מים רותחים, משאירים במים כ- 10 דקות ולאחר מכן שוטפים אותן ומסננים מהמים.
2. בקערה רחבה מערבבים יחד: 2 כוסות של אורז לבן מבושל, סלרי קצוץ, בצל קצוץ, עגבנייה קצוצה,שמן זית , בהרט, מלח ופלפל לפי הטעם.
3. משתמשים בסיר רחב ( סוטאז'). מרפדים את הסיר בעלי גפן ומעל פרוסות של עגבנייה פרוסה.
4. לוקחים צלחת שטוחה ומניחים עלה של גפן כשבצד עם העורקים פונה כלפי מעלה והצד המבריק כלפי מטה, מניחים כף \ כפית מהמלית בהתאם לגודל העלה.
מקפלים משני הצדדים ואז מגלגלים ממש כמו אגרול.
5.מניחים בסיר המרופד בעלים ובעגבניות בצפיפות אחד ליד השני וממשיכים לקומה 2 , עד שנגמרים העלים ( ייתכן וישאר מילוי עודף).
6.מערבבים יחד את המים, שמן הזית, כפית המלח והלימון ויוצקים על העלים.
מניחים עליהם צלחת חסינת חום, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ- 40 דקות עם כיסוי חלקי.
מגישים קר או חם, מומלץ להגיש בליווי של יוגורט בלקני וכוס של אוזו.