דילוג לתוכן הראשי

עלי גפן




יש תכונות שנולדים איתן, יש דברים שאתה לא צריך ללמוד  הם פשוט  טבועים בך ורק אתה יכול להוציא אותם החוצה כמו שצריך, כל שף שמבשל "לפי העין " ולא לפי כמויות מדוייקות, כל צלם שיודע בדיוק איך מנה אמורה להראות ומה צריך לקבל מיקוד וכל אומן שיודע בדיוק איך יצירת האומנות שלו צריכה להראות עוד לפני שיצר אותה.

כשהבלוג היה עוד בחיתוליו פנינו לחבר טוב ,מוכשר וצמחוני, סיפרנו לו מה בדיוק אנחנו רוצים ואיך היינו רוצים שהבלוג יראה והוא הוא שמע  וכנראה שכבר ראה במוחו  איך הבלוג יהיה..
לכבודו, מנה  צמחונית,קייצית, כייפית, קלילה, עם יוגורט או בלי, קר או חם זה לא משנה, צבע ירוק שמושך את העין, מילוי חמצמץ , עלי הגפן בגרסא הצמחונית והקייצית, הסבתות היו יושבות ומגלגלות אותם אחד אחד, מסתבר שזה לא כזה מסובך רק מצריך סבלנות, אז פתרנו את הסוגייה הזאת: שולחן גדול בגינה, חברים,בירות קרות, סיר גדול של אורז ועלי גפן , יושבים ומגלגלים...מנה ממכרת.
לסיר בינוני ( כמות של 2 קומות  של עלי גפן).
40-30 עלי גפן טריים ( ניתן לקנות בשווקים או לקטוף)  או  צנצנת של עלי גפן במי מלח.
2.5 כוסות של מים או מרק עוף

5 כפות שמן זית
 כפית שטוחה של מלח
1/2 כוס מיץ מלימון טרי.
2 כוסות של אורז לבן מבושל( לא בסמטי).
גבעול של סלרי חתוך לקוביות קטנות מאוד\ קצוצות.
2 עגבניות: האחת פרוסה לפרוסות דקות והשנייה עגבנייה קלופה וקצוצה.
1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד.
2 כפיות של בהרט.
3 כפות שמן זית להוספה לאורז המבושל .
                    
ההכנה:
1. את עלי הגפן הטריים מניחים בקערה עם כף מלח ושופכים עליהם מים רותחים, משאירים במים כ- 10 דקות ולאחר מכן שוטפים אותן ומסננים מהמים.        
 2. בקערה רחבה מערבבים יחד: 2 כוסות של אורז לבן מבושל, סלרי קצוץ, בצל קצוץ, עגבנייה קצוצה,שמן זית , בהרט, מלח ופלפל לפי הטעם.
3. משתמשים בסיר רחב ( סוטאז'). מרפדים את הסיר בעלי גפן ומעל פרוסות של עגבנייה פרוסה.
4. לוקחים צלחת שטוחה ומניחים עלה של גפן כשבצד עם העורקים פונה כלפי מעלה והצד המבריק כלפי מטה, מניחים   כף \ כפית מהמלית  בהתאם לגודל העלה.
מקפלים משני הצדדים ואז מגלגלים ממש כמו אגרול.
5.מניחים בסיר המרופד בעלים ובעגבניות בצפיפות אחד ליד השני וממשיכים לקומה 2 , עד שנגמרים העלים ( ייתכן וישאר מילוי עודף).
6.מערבבים יחד את המים, שמן הזית, כפית המלח והלימון ויוצקים על העלים.
מניחים עליהם צלחת חסינת חום, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ- 40 דקות עם כיסוי חלקי.
מגישים קר או חם, מומלץ  להגיש בליווי של יוגורט בלקני וכוס של אוזו.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא