יום שני, 4 ביוני 2012

בויאקוס





כחומר בידי היוצר..

״כל אחד מיוחד בדרכו שלו, אבל יש כאלו שאלוהים עיצב להם כל חלק בתשומת לב ואפה אותם בתנור עד למידה הנכונה ולפעמים פשוט לא הייתה לו סבלנות אז הוא פשוט גלגל אותם והכניס לתנור וכנראה סמך על המזל״ ( ציטוט של סבתא ז״ל).

היכולת לקחת כמה חומרים, לערבב אותם ולגלות שיצרתם משהו טוב  נותנת הרגשת סיפוק אדירה.

וכמו שסבתא טענה שכל אחד מאיתנו עוצב בצורה מסוימת ונאפה אחרת בתנור של החיים, כך גם הם: הבויאקוס,הם מוכרים בכל בית, לכל משפחה יש את המתכון הבסיסי והשוני הוא בעצם בנגיעה הסופית בחומר, אותו עיצוב\ טעם שיוצר את השלמות, את אותו טעם מיוחד.

כדורי גבינה אפויים ופריכים משובצים בקוביות קטנות של זיתים או פטריות ועטופים בשומשום .

לערבב, לגלגל לכדורים  - אתם קובעים את הגודל, עם הקפה החם, עם הלימונדה הקרה,או סתם נשנוש של שבת בבוקר.

לבויאקוס:

3 כוסות קמח תופח
150 גרם גבינה קשה מגוררת( עדיף קשקבל אבל אפשר כל גבינה קשה).
1 קופסא של גבינה בולגרית משובחת
1 מיכל של שמנת חמוצה
200 גרם חמאה, רכה
1 ביצה
1/2 כפית מלח
1 כפית אורגנו או בזיליקום יבש
כוס של זיתים מגולענים שחורים \ ירוקים קצוצים דק, או כוס של פטריות טריות קצוצות דק.

לציפויי:

1 ביצה +כף חלב, ושומשום לציפוי.

מחממים תנור ל- 190 מעלות .

מערבבים את כל החומרים יחד, יוצרים כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג , מניחים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים של 3-4 ס"מ, משטחים קלות עם האצבע, מצפים בביצה מעורבבת עם חלב ומפזרים שומשום, אופים כ- 20 דקות או עד שמשחים.

·         לאחר האפייה ניתן להקפיא בכלי אטום.