יום שלישי, 12 ביוני 2012

קיש כרישה והבצל





הימים הראשונים בפאריז היו ימים מרגשים,עצובים ושמחים, ערבול של רגשות, נופים זרים, שפה זרה, אומנות מכל כיוון וניסיון להשאיר רגשות מאחור.

לא לקח הרבה זמן עד שבחרתי לעצמי את בית הקפה האהוב עלי, מקום פינתי וקטן, פונה לנהר הסיין, איש מבוגר וחייכן שלא שואל יותר מידי שאלות, נפגשים כל יום בשעות שלפני הצהריים, הקפה הקבוע שלי, עוגת הבית שלו שהשתנתה כל יום, לאט לאט כבר תקשרנו, אני באנגלית, הוא בצרפתית והנושא המשותף- אפייה.

יום שגרתי, אני מתיישבת והוא מגיש לי את הקפה- הפעם בלי עוגה, הוא מחייך ומסמן לי לשתות את הקפה, רבע שעה אחרי הוא מוציא קנקן עם יין צונן וצלחת עם פרוסה של מאפה- הפעם לא מתוק- קיש של כרישה ובצל, תחתית של בצק חמאתי פריך ומלית  ריחנית- שילוב מושלם.

נופים זרים, שפה זרה, אומנות מכל כיוון וקיש כרישה ובצל שגרם לי להרגיש שאני בדיוק במקום בו אני צריכה להיות עכשיו.

 לקיש הכרישה והבצל- לתבנית בקוטר 24 או לתבנית עם שקעים

לקלתית:

 2 כוסות קמח (280 גרם), 150 גרם חמאה ( 3/4חבילה) רכה.

1 ביצה, 2 כפות מים קרים, קורט מלח.

הכנת הבצק:

מניחים את החומרים במעבד מזון ובעזרת פולסים קצרים מגבשים את הבצק ( ניתן לעשות זאת גם ביד אבל לשים לב שלא ללוש יותר מידי את הבצק), לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר לחצי שעה.

אחרי חצי שעה לרדד את הבצק על משטח מקומח או על נייר אפייה ולהעביר לתבנית הקיש( תבנית נמוכה עגולה של פאי), להדק את הבצק לקצוות ולהכניס לפריזר.

למלית הקיש:

1 כרישה גדולה חתוכה לטבעות דקות, 2 בצלים( רצוי סגולים) חתוכים לרצועות.

50גרם גבינת קשקבל מגוררת, 100 גרם גבינת "טוב טעם", כף אורגנו יבש, כפית מלח, פלפל שחור גרוס, 1 מיכל של שמנת לבישול , 2 ביצים, קורט אגוז מוסקט, 2 כפות קמח תופח .

2 כפות חמאה לאידוי הכרישה והבצל.

 ההכנה:

במחבת מאדים את הכרישה והבל עם החמאה,מוסיפים את התבלינים הרשומים.

בקערה מערבבים את הביצים, השמנת לבישול,הקמח והגבינות, מוסיפים את הכרישה והבצל שהצטננו בינתיים.

מחממים תנור ל- 170 מעלות .

מוציאים את התבנית עם הקלתית מהפריזר,מעבירים אליה את המלית ואופים בין 30-40 דקות עד שהקיש משחים.

מגישים לצד שמנת חמוצה/ סלט ירוק ויין לבן.