יום שלישי, 19 ביוני 2012

קיש בטטה





לכל מטבע 2 צדדים, עם כל רע יש טוב,  ולה יש את 2 התכונות: מתוקה אבל טעימה עם מלח,,,
הבטטה: צבע קיצי מדהים, טעם עמוק  ומתאימה עצמה לכל עונה, בחורף עושים ממנה מרק עמוק וארומאטי, בקיץ היא מתקפלת לה בתוך בצק פריך, משתדכת עם פלפלים צבעונים ומעוטרת עם שקדים קראנצ'יים, טעם של קיץ.
 ארוחת צהרים / ארוחת ערב, לא משנה ממש העיקר שהיא גונבת את ההצגה ומזכירה לכולם שניגודים הולכים טוב יחד, המתוק והמלוח בואלס צבעוני: קיש הבטטה.
 לקיש הבטטה – לתבנית בקוטר 26

לקלתית:
 2 כוסות קמח (280 גרם), 150 גרם חמאה ( 3/4חבילה)רכה.
1 ביצה, 2 כפות מיםקרים, קורט מלח.
הכנת הבצק:
מניחים את החומרים במעבד מזון ובעזרת פולסים קצרים מגבשים את הבצק ( ניתן לעשות זאת גם ביד אבל לשים לב שלא ללוש יותר מידי את הבצק),לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר לחצי שעה.
אחרי חצי שעה לרדד את הבצק על משטח מקומח או על נייר אפייה ולהעביר לתבנית הקיש( תבנית נמוכה עגולה של פאי),להדק את הבצק לקצוות להכניס לפריזר.
למלית :
2 בטטות בינוניות מבושלות היטב.
3 שיני שום כתושות
2 פלפלים מתוקים בצבעים שונים חתוכיםלקוביות
1 מיכל של שמנת לבישול
150 גרם גבינה בולגרית.
2 ביצים
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים.
כפית מלח, פלפל שחורגרוס,קורט אגוז מוסקט.
 ההכנה:
במחבת מאדים במעט שמן את הפלפלים ומוסיפים התבלינים והשום.
בקערה מועכים את הבטטות, מערבבים יחד עם הביצים ומוסיפים את השמנת והגבינות, מקפלים לתוך התערובת את הפלפלים המאודים.
מחממים תנור ל- 170מעלות .
מוציאים את התבנית עם הקלתית מהפריזר,מעבירים אליה את המלית ומפזרים מעל את השקדים. אופים בין 30-40 דקות עד שהקיש משחים.
מגישים לצד סלט גדול וצבעוני ולימונדה קרה, קיץ בצבעים על השולחן.