יום חמישי, 29 במרץ 2012

"ביף וולינגטון"



בית מסמל חום, בית מסמל אהבה, בית מסמל חיבוק גדול שעוטף אותך ומגונן עלייך מהכל, כך גם המנה הזאת.
השף של הדוכס מוולינגטון  המציא את הביף וולינגטון  עבור הדוכס לאחר שהפסיד במלחמה, הדוכס כ"כ אהב את המנה שהיא קרוייה על שמו.
בצק חם שעוטף בשר ושומר על המיצים הטבעיים שלו בפנים יוצר מנה עשירה ומלאה בטעמים, מנה שמזכירה בית: חם, אוהב ובדיוק במידה.
פעם הוא ראה תמונה של המנה והתלהב ממנה, החלטתי לנסות לשחזר לו את המנה עם מה שהיה לי באותו הרגע, התוצאה:
 חזה עוף ממולא בשר, עטוף בבצק עלים, הגרסא המהירה והכל כך טעימה ל"ביף וולינגטון".
( כמות ל-2 ).
פרפר חזה עוף מחולק ל- 2
200 גרם בשר טחון
בצל ירוק אחד
6 כפות של רוטב פסטו
 1 בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
 מלח, פלפל , כפית כמון וכפית פפריקה מתוקה.
בצק עלים.
ביצה אחת להברשה.
ההכנה:
מפשירים את בצק העלים לילה לפני במקרר
מערבבים את הבשר עם הבצל השום , המלח , הפלפל והכמון
לוקחים כל חתיכה של חזה עוף, יוצרים מעין "כיס" וממלאים במלית הבשר, הבצל והשום, 2 כפות פסטו ובצל ירוק, סוגרים את הקצה בעזרת קיסם.
מחממים מחבת עם מעט שמן, מפזרים קצת פפריקה על חזה עוף וצורבים כ- 4 דקות מכל צד רק כדי לאטום את החזה ולא לבשל, מוציאים את הקיסם.
מצננים את החזה פורסים חתיכת בצק עלים מעט גדולה מגודל חזה העוף, מורחים על הבצק פסטו, מניחים את חזה העוף ועוטפים בבצק, מניחים על תבנית עם נייר אפייה בעזרת סכין יוצרים 2-3 חורים ליציאת אדים , מברישים בביצה  ואופים בחום של 180 מעלות 20-30 דקות.
פורסים ואוי כמה שנהנים.