יום שישי, 23 במרץ 2012

כבד חם, רוטב עשיר, מצע קראנצ'י ובירה קרה...



כבד- פה אין אמצע, יש את אלה שממש אוהבים לאכול כבד ויש כאלה שממש לא, מה שבטוח הטעם שלו כ״כ דומיננטי שכל מה שתכינו איתו יקבל את הטעם העשיר שלו.
 סיפור האהבה שלו הוא עם בצל ויין שניים שהולכים איתו נהדר ,כ״כ קל להכין כבד וכשמשלבים אותו עם בצל יין ופטריות, כל מה שנשאר הוא לבחור את המצע עליו נגיש את הכבד עם הרוטב העשיר, אנחנו בחרנו בקדאיף שקיבל את הרוטב באהבה.

כבד עם יין ופטריות( כמות לזוג)500 גרם כבד עוף טרי, 3 בצלים פרוסים לרצועות, סלסלה של פטריות טריות, יין אדום משובח- בערך כוס וחצי, כף שטוחה כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור גרוס, 4 כפות שמן זית.

ההכנה: 
מנקים את הכבדים, מחממים מחבת עבה עם שמן הזית והבצל ומשחימים אותו, מוסיפים את הכבדים ומשחימים גם אותם, מוסיפים את הכמון, המלח הפלפל והיין ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הפטריות, מבשלים כ- 10 דקות עד שהרוטב מצטמצם.

למצע:200 גרם אטריות קדאיף מעורבבות עם שמן זית, 2 תבניות הגשה חסינות חום.
משטחים על כל תבנית מאטריות הקדאיף ואופים בחום של 200 מעלות בין 7-10 דקות עד שהם קרמצ'יות ומשחימות, מוציאים מהתנור ומגישים מעל את הכבד עם הרוטב.

כבד חם, רוטב עשיר, מצע קראנצ'י ובירה קרה - מתכון לערב מושלם.


* אופציות נוספות למצע: פירה \ תחתית בצק עלים אפוייה \ אורז לבן \ פרוסות באגט אפויות.