יום חמישי, 8 במרץ 2012

"מבצע סבתא"





כשחושבים על פורים חושבים על תחפושות, על מסיבות על משלוחי מנות...
אנחנו חושבים על הסבתות שלנו, למה ? כי בפורים יש גאווה לעוגיות מיוחדות שמכינים אותן במיוחד לפורים והן גאוותן של כל סבתא תוניסאית.
גילינו ששתי הסבתות שלנו מצד האמא הגיעו מתוניסיה, הסבתא שלי סבתא אסתר ז"ל  הגיעה מגאבס, זכרון פורים שלי ממנה הוא ההכנות של עוגיות מטוגנות מכל מיני סוגים, ה"מקרוד "- עוגיה מבצק סולת ותמרים, ה"יו יו" עוגייה בצורת דונאטס מטוגנת ופריכה והדאבלה בצורת הפרח, כל אלה נכנסות לטיגון ולאחר מכן לסירופ סוכר לימוני, בתור ילדה הייתי נוסעת אליה לטבריה שם היא הייתה מעמידה אותי על כסא במטבח לידה ויחד היינו טובלות את העוגיות ב"דבש".
 
וסבתא טרז סבתא של אפיק שהגיעה מהעיר ספקס וכל פורים היא נוהגת להכין את אותן העוגיות שדיברנו עליהן , כשראיתי את התמונה של סבתא טרז עם הקערה הגדולה מלאה בעוגיות הדאבלה עלו בי זכרונות הילדות של פורים בבת אחת.
סבתא טרז מספרת שבפורים נהגו להכין מיני עוגיות טבולות בדבש. ועוגיית הדאבלה נחשבת "למלכת העוגיות" בשל צורתה המיוחדת המזכירה שושנה ומכאן שושן פורים.
תיק אוכל שמח לחלוק איתכם את עוגיית הדאבלה של סבתא טרז- השושנה של העוגיות ולתת כבוד למסורת המשפחתית שלנו.
המלצה שלנו : לקרוא את הוראות ההכנה לפני שמתחילים.
 
עוגיית הדאבלה:
400-500 גרם קמח
1 שקית אבקת  אפייה
4 ביצים
3 כפות שמן
 
- קורנפלור לקימוח.
- שמן לטיגון וסיר עמוק
- סוכריות צבעוניות לקישוט- למי שרוצה.
- מכונת פסטה לרידוד למי שיש - לא חובה.
 
לסירופ:
 3 כוסות סוכר, 1.5 כוסות מים,מיץ מלימון טרי.
 
ההכנה:
מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך, מסירים מהאש ומצננים.
מערבבים בקערה את הביצים, השמן ואבקת האפייה, מוסיפים בהדרגה את הקמח עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה, מחלקים את הבצק לארבעה חלקים
מקמחים משטח עם קורנפלור ומרדדים כל חתיכה הכי דק שאפשר- מומלץ להיעזר במכונת פסטה למי שיש כדי להקל על הרידוד .
מקפידים לקמח כל הזמן בקורנפלור כדי שהבצק לא יידבק.
בעזרת סכין חדה חותכים רצועות ארוכות לרוחב של 5-6 ס"מ.
מחבבים שמן בסיר, כשהשמן חם מחזיקים ביד אחת את רצועת הבצק מלמעלה ואת הקצה השני מניחים בשמן ובעזרת מזלק תופסים את הקצה ומתחילים לגלגל את הבצק סביב המזלג מכל צד.
העוגייה אמורה לקבל צבע זהוב- לשים לב שלא יישרף- בערך דקה לכל סיבוב.- כך ממשיכים עם כל הבצק
לאחר צינון העוגיות טובלים בסירופ המצונן גם הוא, ניתן לקשט עם סוכריות צבעוניות למי שרוצה.
 
חג פורים שמח ותודה לסבתא טרז.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה