יום שלישי, 20 במרץ 2012

"מזל דגים"



הפילוסופיה היפנית נמצאת בבסיס התפיסה העיצובית, הדגש הוא על נקיון ופשטות, חשיבה פרקטית ושימוש בחומרים פשוטים ועיצוב נקי, כל אלה יוצרים את המראה הנכון.
כך גם באוכל יפני הדגש על שילוב הצבעים הנכון, המוצרים הבסיסיים, שמוגשים לצלחת בלי יותר תחכום ,יוצרים מראה של מנה קלילה ומושלמת מלאה בטעמים.
לברק יפני וציפס בטטה- כמות לזוג.
2 פילטים של  לברק יפני ( בס),  ניתן למצוא גם קפוא בשקיות ואקום
למשרה הדג:
1/4 כפית וואסבי
כף רוטב סויה
3 שיני שום מגורדות
כפית של ג'ינג'ר טרי כתוש
מלח, פלפל שחור גרוס
כף מיץ לימון
כף שמן שומשום
לציפס בטטה:
2 בטטות פרוסות דק מאוד, פלפל שחור גרוס ומלח גס.
ההכנה: מערבבים את כל חומרי המשרה ומניחים את הדגים בתוכם ל- 5 דקות. על מחבת משומנת קלות מניחים את הדגים עם העור כלפי מטה ולאחר כמה דקות כאשר הדג משנה צבעו , שופכים עליו את חומרי המשרה לעוד 6 דקות.
מטגנים את פרוסות הבטטה הדקות- מכיוון שהן דקות מאוד הן הופכות פריכות מהר מאוד, מפזרים עליהן מלח גס ופלפל שחור גרוס ומגישים לצד הדג.
המלצה שלנו : להגיש עם סלט שורשים ( סלק \ קולורבי) בתיבול של חומץ, סויה, שמן שומשום וקצת סוכר חום.

תגובה 1: