יום שני, 12 במרץ 2012



בקטנה....
יש את אותם הרגעים שאתה רעב אבל לא ממש לארוחה גדולה, אותם רגעים שבא לך משהו טעים אבל כזה שישאיר טעם של עוד...
בין אם זה ערב עם חברים ובין אם יושבים עם כל המשפחה לארוחה גדולה, כמעט תמיד גונבות את ההצגה מנות הפתיחה, אותן מנות קטנות וכייפיות שמוגשות או ב"בופה", או ישר לשולחן לפני המנות העיקריות, הרבה מאיתנו מכירים את אותן מנות כטאפאס, מנות קטנות שלא תמיד מצריכות מזלג וסכין, פשוט להרים ולנגוס.
דוגמא למנה כזאת היא גלילות החצילים, אין ספור דברים אפשר להכין מהחציל אז למה לא לגלגל אותו למנה  קטנה ומלאה בטעמים??
גלילות חצילים ממולאות בבשר ( לצמחונים ניתן לעשות את אותה מנה ולהמיר את הבשר בגבינת עיזים משובחת).
2 חצילים ארוכים,
4 שיני שום קצוצות
רבע כוס בזיליקום קצוץ
1 בצל מגורד
מלח, פלפל שחור גרוס, כף גדושה של כמון, כפית פפריקה מתוקה.
שמן זית.
400 גרם בשר בקר טחון.
לרוטב: 5 עגבניות מקולפות ומרוסקות, 4 שיני שום כתושות, 3 כפות שמן זית, כף פפריקה מתוקה, כפית פלפל שחור גרוס, כפית סוכר, כף גדושה של רסק עגבניות.
ההכנה:
פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות דקות, מברישים בשמן זית ומניחים על " מחבת פסים" חמה לכמה דקות מכל צד( ניתן לעשות את אותו תהליך בתנור על נייר אפייה בחום של 200 מעלות).
מערבבים את שאר המצרכים יחד, יוצרים קציצה ארוכה מניחים בקצה של כל פרוסת חציל ומגלגלים- הקצוות  של כל גלילה נשארות פתוחות ורואים את הבשר מהצדדים.
משמנים קלות בשמן זית תבנית אפייה ומניחים את גלילות החצילים.
מערבבים בקערה את כל החומרים לרוטב, שופכים על גלילות החצילים ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
מגישים כמנת פתיחה, או כתוספת לארוחה.

תגובה 1: