יום שני, 26 במרץ 2012

כשפאי הרועים פגש את הסינייה..

פאי הרועים המקורי הגיע מאנגליה בעקבות שאריות מארוחות משפחתיות שגובשו לתבנית אחת, טחינה היא אחד מהמאכלים שנמצאת בכל בית בישראל.
שנינו אוהבים אוכל שמזכיר בית, שנינו מגיעים ממקומות שונים בארץ, לשנינו יש העדפות שונות באוכל,חילוקי דעות ובדיחות שונות,  שנינו אוהבים גדולים גם של טחינה שמופיעה בקערה נפרדת לצד כל ארוחה, אז מה הקשר בין פאי רועים לטחינה? זה כל העניין, לא צריך להיות קשר, לא כל דבר בחיים צריך שתהיה לו התאמה לפעמים מנסים וזה פשוט סיפור הצלחה ולמי שעוד לא ניסה לאפות טחינה אנחנו מבטיחים חוויה של ריח וטעם ממכרים.
את המתכון בחרנו לעשות בסדר קצת שונה מפאי הרועים הסטנדרטי (בו הבשר בתחתית ותפ"א למעלה).

לפאי רועים בתבנית בקוטר 26 ס"מ.

 4 תפוחי אדמה מבושלים 
2 בצלים קצוצים
1 גזר חתוך  לקוביות- לא חובה
500 גרם בשר בקר טחון
מלח, פלפל לבן, קמצוץ אגוז מוסקט.
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון טרי.
חצי כפית כמון.

ההכנה:

מטגנים עם 2 כפות שמן את הבצלים ומוציאים חצי כמות מהבצל המטוגן החוצה, מוסיפים למחבת את הבשר הטחון והגזר ומטגנים עד שהבשר מבושל, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים חצי כוס מים או ציר מרק, מבשלים כ- 5 דקות.

מועכים את תפוחים האדמה, ממליחים ומוסיפים את מחצית הבצל המטוגן וקצת אגוז מוסקט.

בקערית מערבבים את הטחינה הלימון והכמון לתערובת אחידה.

משמנים תבנית עגולה משטחים את מחית תפוחי האדמה, מפזרים מעל את הבשר עם המיצים שלו, שופכים מעל הכל את הטחינה ואופים בחום של 180 מעלות כ- חצי שעה או עד שהטחינה מזהיבה.

ועל זה נאמר כשפאי הרועים פגש את הסינייה.. 

תגובה 1:

  1. מתכון מצוין! חבר שלי מבקש ממני כבר חודשים שאני אכין לו פאי רועים ואני תמיד מתחמקת כי זה היה נראה לי קשה מידי, אבל הפעם נתתי לזה צ'אנס וזה יצא פשוט מעולה. גם הוא חשב ככה :)

    השבמחק