יום שישי, 2 במרץ 2012

סוף עונת התפוזים...

"היא באה שמש"...
חורף... קר בחוץ, אבל יפה. ממבט בחלון  הכל רטוב , ההרים שמסביב לבית נראים ירוקים מתמיד ונקיים הכל מבריק, יש משהו נורא מקסים בחורף למרות הקור העז, סוג של נקיון לקראת התחדשות.
מבט נוסף לגינה, העצים עמוסים בפירות הדר, אשכוליות, לימונים, תפוז סיני וקלמנטינות.
באותה המחשבה של " איזה יפה הכל בחורף" עולה אותה המחשבה של  "איזה כייף בקיץ לשבת בגינה בסוף יום עבודה להדליק את המנגל, להוציא בירות קרות ולהירגע", הרעמים מזכירים שהחורף עדיין כאן ושהגיע הזמן לשלב בין  שתי המחשבות, התוצאה: ריצה מהירה לגינה, קטיף של 2 קלמנטינות, נענע ובזיליקום וחזרה לבית החם.
"מחבת פסים" מתחממת  ואוטוטו עולים עליה שיפודי יקיטורי קטנים עם קוביות חזה עוף שהושרו במיץ הקלמנטינות, לפי החיוך נראה לי שהוא אוהב ..
שיפודי חזה עוף בנענע וקלמנטינות
קילו חזה עוף חתוך לקוביות קטנות, 2 שיני שום קצוצות, מיץ מ-2 קלמנטינות, 2 כפות שמן זית, 2 כפות נענע קצוצה, 2 כפות בזיליקום קצוץ לא חובה, פלפל צ'ילי קצוץ- מומלץ, פלפל שחור גרוס ומלח, חבילת שיפודי יקיטורי.
ההכנה :
מערבבים את כל החומרים יחד , נותנים לחזה העוף לספוג את הטעמים לפחות שעה- מומלץ אפילו יותר.
משפדים את חזה העוף על השיפודים הקטנים
משמנים קלות מחבת פסים ומחכים עד שהיא לוהטת מניחים את השיפודים הקטנים כ- 4 דקות מכל צד, מגישים חם ומפנטזים על הקיץ