יום שלישי, 7 במאי 2013

כרובית אפויה ממולאת בגבינה

בבוקר של שבת אחת ביפו ישבנו לאכול חומוס ואז לשולחן הגישו כרובית ענקית שטוגנה בשמן עמוק, עליה סחטו המון לימון ופטרוזיליה, זה היה השלב בו כול מי שהיה בשולחן התאהב בכרובית.
מאז כיכבה הכרובית בהמון ארוחות של חברים, בכול מיני גרסאות, הגרסה הבריאה הזאת הופיעה במסעדה כפרית עם דגש על אוכל בריא.
איך דבר בריא הופך לטעים, איך שידך נכון בין ירק לגבינה עושה את כול ההבדל, איך אפשר ליהנות מארוחה מקסימה ודלה בקלוריות.
היא עגולה, היא מוצקה, היא לבנה והיא טעימה כמעט בכול צורה, בתבשיל, במרק, בפשטידה ובסלטים ועוד מלא אפשרויות.
אז קצת לפני הקיץ הרעיון הוא להכין משהו קליל ודל בקלוריות ואז תורה לככב, הכרובית האפויה ממולאת בגבינה, ציפוי פריך והכול אפוי  ופריך מה צריך יותר?
 




למתכון:
 
1 כרובית קטנה או בינונית
200 גרם גבינה בולגרית 5% ( לגרסא דלת הקלוריות )  ,או 200 גרם גבינת פרמז'ן  או כול גבינה קשה שאוהבים( לבחירתכם).
2 כפות חרדל
2 כפיות של עשבי תיבול מיובשים: טימין/ בזיליקום/ פטרוזיליה.
1 ביצה גדולה או 2 תלוי בגודל הכרובית.
מלח
פלפל שחור גרוס
3/4 כוס פירורי לחם
2 כפות שום גבישי או אבקת שום.
ספריי שמן
ההכנה:
 
מסירים מהכרובית בזהירות את כול העלים הירוקים והחלק התחתון , מקפידים להיזהר ולהשאיר אותה שלמה.
בסיר עמוק שיכול להכיל את הכרובית בשלמותה מרתיחים מים עם כף מלח, מניחים את הכרובית בשלמותה בתוך המים הרותחים בדיוק ל- 10 דקות. מסננים בזהירות מהמים החמים ומצננים אותה תחת מים קרים.
פורסים בעדינות את הגבינה ומכניסים חתיכות ממנה בין חריצי הפרחים של הכרובית.
בצלחת עמוקה טורפים יחד את הביצה+ החרדל+ המלח + הפלפל + עשבי התיבול המיובשים.
בעזרת כפות הידיים עוטפים היטב ובנדיבות את הכרובית בבלילה.
מערבבים בצלחת נפרדת את פירורי הלחם עם אבקת השום ואז מצפים את הכרובית עם הבלילה בפירורי הלחם.
מניחים את הכרובית על נייר אפייה או נייר כסף, מרססים בספריי שמן ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות כשנייר הכסף או נייר האפייה פתוחים והכרובית אינה מכוסה.
אופים בין חצי שעה לארבעים דקות עד שהכרובית מקבלת שיזוף וקריספיות.
מגישים חם ופורסים בשולחן , מומלץ לצד לימון טרי.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה