יום רביעי, 22 במאי 2013

כשחומוס חציל וקציצה נפגשו...



שילוב מנצח, ישנם כול כך הרבה דברים שנחשבים לדבר טוב כמו שהם, וישנם דברים שכאשר מחברים ביניהם מקבלים את הכינוי: שילוב מנצח, מאז שפתחנו יחד את הבלוג כשהוא מצלם ואני מבשלת זכינו לכינוי הזה מהסביבה. ובמטבח, במטבח זכו הרבה דברים לכינוי "שילוב מנצח" כשחיברנו ביניהם.
כך גם אותו סיר ממש כמו תחילתו של סיפור אהבה: " כשחומוס חציל וקציצה נפגשו...
על קציצות ניתן להגיד שהן טעימות בכול מצב וכשהן מקבלות את הטעם של החצילים המטוגנים בתוך הרוטב עם גרגירי החומוס, אז באמת ניתן להגיד עליהם שהם שילוב מנצח, פעם ראשונה שהכנתי את הסיר ידעתי שהוא יזכה לכינוי הזה, בפעם השנייה כשהוא טעם, לפי החיוך ידעתי שזהו  "שילוב מנצח".


 מצרכים:
2 כוסות חומוס שהושרו ללילה ובושלו מראש או לחלופין 2 גרגירי חומוס קפואים או משומרים.
1 חציל גדול חתוך לקוביות גדולות מטוגנות  בחום גבוה או צלויות בתנור( על נייר אפייה עם ספריי שמן)
קילו בשר בקר טחון טרי
6 שיני שום כתושות
1 ביצה
חצי כוס כוסברה קצוצה( ניתן להמיר בפטרוזיליה )
כף כמון
כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט
כפית פפריקה
3 כפות שיבולת שועל או פירורי לחם.
ההכנה:
לערבב הכול יחד וליצור קציצות.

לרוטב:
כפית כמון
כפית כורכום
2 כפות רוטב סויה
כפית מלח ופלפל שחור גרוס.
2 בצלים חתוכים לרצועות
3 כוסות מים.
1 כף של משחת קארי ירוק- אפשר גם בלי אבל ממש מומלץ

להכנה:

בסיר רחב ושטוח לטגן את הבצל עם 3 כפות שמן זית
להוסיף את הכמון, הכורכום, המלח, הפלפל, רוטב הסויה, הקארי והמים.
לערבב לחכות לרתיחה ואז להנמיך את האש, להוסיף את גרגירי החומוס.
מעליהן להניח את הקציצות ואז את קוביות החצילים.
לבשל כשהסיר מכוסה חלקית כ- 35 דקות , עד שהקציצות מתבשלות והרוטב מצטמצם, למי שרוצה רוטב מצומצם יותר ניתר להסיר את מכסה הסיר ב- 10 דקות אחרונות של הבישול.