יום שישי, 3 במאי 2013

מוקפץ צמחוני


מינימליזם: "צמצום בדימוי החזותי", בעצם די לפשט את מה שרואים לדברים הפשוטים, לא מכול דבר צריך להתרגש ולא מכול דבר צריך לעשות סיפור גדול, יש דברים שבמבט ראשון נראים נוראיים ואז מגלים שהשד הוא לא כ"כ גדול כמו בחיים כך במטבח לפעמים אין כמו מינימליזם, לצמצם את הכול למה שרואים ופשוט לקבל את זה כך ולהבין שהכול טוב.
 בערב כשמתחיל להתחמם ואין הרבה כוח לעמוד ולבשל שעות, זוהי בדיוק השעה לדבר שכזה. ירקות טריים שמוקפצים כמה דקות עם אטריות אורז וחמאת בוטנים קראנצ'ית, הרגעים הקטנים שפתאום הכול פשוט ולא צריך הרבה כדי לחייך, הרגעים בו הוא מצחיק, הרגעים בו ערב עובר כ"כ מהר ובכיף שלא מבינים כמה מהר הוא הסתיים: מינימליזם בקערית של אושר.





ל- 4 מנות.
שקית של אטריות אורז רחבות
2 כוסות של פרחי ברוקולי טרי חלוטים במים רותחים, או ברוקולי קפוא.
2 כוסות של פטריות טריות פרוסות לפרוסות עבות או חצאים
3 שיני שום כתושות
1 כוס של שעועית ירוקה רחבה או שעועית ירוקה רגילה חלוטה במים רותחים.
2 כפות חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
3 כפות רוטב סויה
1 כפית מחוקה ג'ינג'ר טרי ( מגורר) או יבש
מלח, פלפל
1 כף רוטב טריאקי
חצי כוס בוטנים קלויים גרוסים או חצויים
ההכנה:
לבשל את אטריות האורז לפי הוראות יצרן ולסנן מהמים.
לחממם מחבת רחבה עם מעט שמן קנולה ולהקפיץ בה את הברוקולי, השעועית הירוקה והפטריות לכמה דקות – הרעיון הוא להשאיר את היקרות קראנצ'יים ולא לבשל בישול מלא. להוסיף את השום הכתוש התבלינים  לערבב בקערית את הסויה, הטריאקי וחמאת הבוטנים ולהוסיף למחבת, להוסיף את אטריות האורז ולהקפיץ ל- 2 דקות נוספות.
להגיש עם בוטנים גרוסים מעל.