יום שני, 13 במאי 2013

מאפה שמרים עם גבינה וחציל קלוי

יש משהו בשבועות שאין בשום חג אחר, מן תחושה של ניקיון מסביב כשכולם לובשים לבן ומתאספים סביב שולחן עמוס במאכלי גבינות.
ויש משהו בשולחן של חג שבועות שתמיד עושה אותו מעניין , מגוון, צבעוני  ומרענן.
חג הביכורים, חג בו כול משפחה מביאה את אשר הכינה לשולחן, תמיד בחג הזה יש את החשק לחדש, חשק להגיש משהו קצת שונה.
השנה בהשראת עוגות השמרים הכנו שבלול של בצק שמרים רך וריחני, ממולא בגבינה וחציל קלוי כול זה אפוי כשהמלית פתוחה בין עלי הבצק ומתמזגת איתו, המאפה שיקשט לכם את שולחן החג ויקצור מחמאות.







לבצק:  כמות לשבלול גדול או שניים קטנים
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
4 כפות שמן זית
1+1/3 כוסות מים פושרים
למלית- לערבב בקערה את כול חומרי המלית:
1 חציל קלוי וקלוף
 חבילת גבינת כנען ( או כול גבינה למילוי)
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
כפית מלח
מעט פלפל שחור
ההכנה:
לערבב את הקמח עם השמרים והסוכר בקערה, ליצור גומה בקמח ולשפוך לתוכה את המים , השמן והמלח, ללוש היטב את הבצק- גם אם הוא קצת דביק זה בסדר, לעטוף לאחר הלישה את כדור הבצק בשמן זית, להניח בקערה ולכסות בניילון עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק תפח, לרדד אותו על משטח מקומח היטב לעלה דק, למרוח עליו בעזרת הידיים את המלית ולגלגל לכרוכית ממש כמו שעושים בעוגת שמרים.
לאחר הגלגול לחתוך את הכרוכית לאורכה כך שמתקבלים שני חלקים עם מלית פתוחה להניח (או בתבנית עם נייר אפייה או בתבנית עגולה) את הבצק בצורת שבלול כשהמלית פתוחה כלפי מעלה.
לצפות בביצה ולהניח להתפחה כרבע שעה.
לאפות בחום של 180-200 מעלות עד שהמאפה משחים. לאחר האפייה מומלץ לעטוף את המאפה בעודו חם במגבת נקייה על מנת שיישאר רך.