דלג לתוכן הראשי

מאפה שמרים עם גבינה וחציל קלוי

יש משהו בשבועות שאין בשום חג אחר, מן תחושה של ניקיון מסביב כשכולם לובשים לבן ומתאספים סביב שולחן עמוס במאכלי גבינות.
ויש משהו בשולחן של חג שבועות שתמיד עושה אותו מעניין , מגוון, צבעוני  ומרענן.
חג הביכורים, חג בו כול משפחה מביאה את אשר הכינה לשולחן, תמיד בחג הזה יש את החשק לחדש, חשק להגיש משהו קצת שונה.
השנה בהשראת עוגות השמרים הכנו שבלול של בצק שמרים רך וריחני, ממולא בגבינה וחציל קלוי כול זה אפוי כשהמלית פתוחה בין עלי הבצק ומתמזגת איתו, המאפה שיקשט לכם את שולחן החג ויקצור מחמאות.







לבצק:  כמות לשבלול גדול או שניים קטנים
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
4 כפות שמן זית
1+1/3 כוסות מים פושרים
למלית- לערבב בקערה את כול חומרי המלית:
1 חציל קלוי וקלוף
 חבילת גבינת כנען ( או כול גבינה למילוי)
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
כפית מלח
מעט פלפל שחור
ההכנה:
לערבב את הקמח עם השמרים והסוכר בקערה, ליצור גומה בקמח ולשפוך לתוכה את המים , השמן והמלח, ללוש היטב את הבצק- גם אם הוא קצת דביק זה בסדר, לעטוף לאחר הלישה את כדור הבצק בשמן זית, להניח בקערה ולכסות בניילון עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק תפח, לרדד אותו על משטח מקומח היטב לעלה דק, למרוח עליו בעזרת הידיים את המלית ולגלגל לכרוכית ממש כמו שעושים בעוגת שמרים.
לאחר הגלגול לחתוך את הכרוכית לאורכה כך שמתקבלים שני חלקים עם מלית פתוחה להניח (או בתבנית עם נייר אפייה או בתבנית עגולה) את הבצק בצורת שבלול כשהמלית פתוחה כלפי מעלה.
לצפות בביצה ולהניח להתפחה כרבע שעה.
לאפות בחום של 180-200 מעלות עד שהמאפה משחים. לאחר האפייה מומלץ לעטוף את המאפה בעודו חם במגבת נקייה על מנת שיישאר רך.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.

מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות ע…

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.

מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור




אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטו…

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא …