יום שבת, 18 במאי 2013

עוגת שוקולד עם שקדים ושוקולד

לפתוח את היום בצורה מתוקה.

כל אחד רגיל להתעורר בצורה אחרת וכול אחד שותה את הקפה שלו בצורה שונה, יש שמעדיפים את התה ויש שמעדיפים מיץ קר וטרי. הדרך המתוקה שלי, ליד כוס הקפה ניצבת לה עוגת השוקולד, פשוט עוגת שוקולד בלי יותר מידי התחכמויות אבל עם טעמים מתוקים שעוזרים להתחיל את היום קצת יותר בקלות, בערב שהכנתי את העוגה ידעתי שהבוקר יתחיל בצורה מתוקה, המתנה הקטנה שלי לפתיחת היום או סתם לכול היום ...



רכיבים:2 כוסות קמח תופח

3 כפות קקאו

120 גרם חמאה רכה ( או מרגרינה, או 3/4 כוס שמן קנולה לגרסת הפרווה)

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות גסות

1 כוס של יוגורט \ או 1 כוס של חלב קוקוס ( לגרסת הפרווה)

1+1/4 כוס סוכר

5 כפות של שבבי שקדים / אגוזים

לציפוי : 4 כפות סירופ מייפל / אבקת סוכר – לא חובה אך מומלץ J

הכנה:

·       מחממים תנור מראש לחום של 160-170 מעלות.

·       משמנים תבנית של אינגליש קייק- ניתן לרפד אותה גם בנייר אפייה לאחר השימון

·       מקציפים יחד את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את הביצים, הווניל והיוגורט.

·       מערבבים יחד את הקמח והקקאו ומוסיפים לתערובת בתנועת קיפול- להשתדל לא לערבב יותר מידי רק עד שהקמח נעלם במסה.

·       מעבירים חצי מהמסה לתבנית ומפזרים מחצית מהשקדים וקוביות השוקולד.

·       לאחר מכן שופכים את יתרת המסה ומפזרים מעל את שארית השקדים והשוקולד.

·       לאפות 30- 40 דקות עד שהעוגה מתייצבת ( ניתן לבדוק בעזרת נעיצת קיסם אם הוא יוצא עם פירורים לחים.

·       לאחר האפייה ניתן לצפות מעל עם סירופ מייפל (כשהעוגה עדיין חמה) או עם אבקת סוכר.




3 תגובות: