יום שלישי, 9 באפריל 2013

מנת שווארמה הגרסה הבריאה

 הימים שמתחילים להתחמם הם  תזכורת שהקיץ מתקרב, הימים האלו הם אותם הימים שבא לאכול משהו מהיר, לאוכל המהיר יש הרבה יתרונות, הוא עונה על פתרון הארוחה, לא לוקח הרבה זמן ופשוט טעים.

אחת ההחלטות לשנה זו הייתה להתחיל לאכול יותר בריא, הכוונה הייתה לא להיגמל לחלוטין מכול אותם דברים שנחשבים ללא בריאים, אלא להעשיר את התפריט ביותר דברים שכן, אז כשמתעורר חשק לאוכל מהיר, כזה שקונים בחוץ כמו מנת שווארמה, בדיוק לחשקים כאלו יש את המנה שמזכירה את אותה מנת שווארמה אבל ממש מופחתת קלוריות, מנה כ"כ טעימה שלא תאמינו שזו מנה שאפשר לאכול בדיאטה: בריאה מופחתת קלוריות ומהירה!

מנת שווארמה הגרסה הבריאה:





כמות לזוג :

2 טורטיות

2 כפות טחינה ( מעורבבת עם מיץ לימון ושום)

300 גרם חזה הודו \ חזה עוף טרי חתוך לרצועות דקות

2 בצלים – רצוי סגולים חתוכים לרצועות

כף תבלין שווארמה

פלפל שחור גרוס
מלח

1 כף סויה



לסלט החציל:

1 חציל בינוני קלוי

2 עגבניות –  חתוכות לקוביות

2 שיני שום כתושות

1 פלפל ירוק חריף

מלח, פלפל , מעט כמון

מיץ מלימון אחד טרי

כפית גרידת לימון
3 כפות שמן זית
2 כפות עירית קצוצה
ההכנה:
מערבבים בקערית את רצועות העוף\ הודו עם כף הסויה, תבלין השווארמה והבצל ומשאירים לספיגת טעמים כ- 20 דקות, לוקחים מחבת רחבה ומרססים ספריי שמן או לחלופין משמנים קלות את המחבת, מחממים ואז מעבירים את תערובת העוף והבצל למחבת, בעזרת כף עץ מערבבים היטב עד שהעוף משנה צבעו ומתחיל להשחים- להיזהר לא לייבש את העוף, מוסיפים מלח ופלפל ומסירים מהאש.
את כול מרכיבי הסלט מערבבים יחד בקערה נפרדת.
ההרכבה: מחממים מעט על מחבת ללא שמן את הטורטייה, פורסים על צלחת, מעל מפזרים את רצועות העוף המושחמות, את סלט החציל הקלוי ואת הטחינה