דילוג לתוכן הראשי

מוסקה יוונית


 ים  כ"כ שקוף שזה מדהים, מוזיקה יוונית מתנגנת ברקע, בירות מקומיות שגורמות לך להתגעגע לארץ, אנשים חייכנים, שמש, נופים ישנים, אוזו חזק והמוסקה, אותה מוסקה יוונית שכול ביס שלה עושה פשוט חם בלב, שכבות של חציל ובשר מצופות בבשמל זהוב הביס שכמעט נמס לך בפה והחיוך שמגיע אחריו, אז נכון יש לנו פנטזיה משותפת לצלם כמה מתכונים בארצות אחרות וגם זה יקרה, אבל עד שזה יקרה נביא את הארצות האחרות אלינו למטבח, גם פה בארץ הקטנה הביס יהיה אותו הביס והחיוך,,,נשאר.


 למוסקה יוונית:
תבנית בינונית מתכון ל- 6 סועדים
2 חצילים גדולים פרוסים  לאורכם
ספריי שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
לבשר:
חצי כוס של פטרוזיליה קצוצה
חצי קילו בשר טחון טרי
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
כף שום כתוש
5 עגבניות קלופות מרוסקות או לחלופין קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
1 כף שטוחה של בהרט- מומלץ לא חובה
לבשמל:
4 כפות שמן זית או 3 כפות חמאה\ מרגרינה
4 כפות קמח
1 כוס של מים פושרים או ציר עוף
קמצוץ אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור
2 ביצים
מומלץ- לא חובה: 2 כפות טימין

ההכנה:
מסדרים את פרוסות החצילים על נייר אפייה ומרססים בספרי שמן, אופים בחום גבוה של 200 מעלות כ- 20 דקות עד להשחמה קלה ומוציאים, את השלב הזה למי שמעדיף לוותר על האפייה ניתן להמיר בטיגון פרוסות החצילים.
במחבת רחבה מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים היטב את הבשר ומוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים, לאחר שהבשר השחים מסירים מהאש ומוסיפים את העגבניות המרוסקות.
משמנים קלות תבנית ומסדרים שכבה ראשונה של מחצית מהחצילים ומעל את מלית הבשר, מסדרים מעל מלית הבשר את השכבה השנייה של החצילים.
הכנת הבשמל:
מחממים במחבת את השמן או החמאה עם כף עץ, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא מקבל קצת צבע, מוסיפים את המים החמימים או ציר העוף, מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים עד לקבלת תערובת סמיכה.
מסירים מהאש ובעודו חם טורפים במהירות לתוכו את הביצים, מצפים את הבשמל בשכבה העליונה של החצילים בתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים חצי שעה בחום בינוני כ- 170 מעלות, לאחר מכן מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 10 דקות בחום של 200 מעלות עד שהחלק העליון מקבל קצת שיזוף.
מגישים לצד משקה קר וחריף.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה