דלג לתוכן הראשי

מוסקה יוונית


 ים  כ"כ שקוף שזה מדהים, מוזיקה יוונית מתנגנת ברקע, בירות מקומיות שגורמות לך להתגעגע לארץ, אנשים חייכנים, שמש, נופים ישנים, אוזו חזק והמוסקה, אותה מוסקה יוונית שכול ביס שלה עושה פשוט חם בלב, שכבות של חציל ובשר מצופות בבשמל זהוב הביס שכמעט נמס לך בפה והחיוך שמגיע אחריו, אז נכון יש לנו פנטזיה משותפת לצלם כמה מתכונים בארצות אחרות וגם זה יקרה, אבל עד שזה יקרה נביא את הארצות האחרות אלינו למטבח, גם פה בארץ הקטנה הביס יהיה אותו הביס והחיוך,,,נשאר.


 למוסקה יוונית:
תבנית בינונית מתכון ל- 6 סועדים
2 חצילים גדולים פרוסים  לאורכם
ספריי שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
לבשר:
חצי כוס של פטרוזיליה קצוצה
חצי קילו בשר טחון טרי
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
כף שום כתוש
5 עגבניות קלופות מרוסקות או לחלופין קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
1 כף שטוחה של בהרט- מומלץ לא חובה
לבשמל:
4 כפות שמן זית או 3 כפות חמאה\ מרגרינה
4 כפות קמח
1 כוס של מים פושרים או ציר עוף
קמצוץ אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור
2 ביצים
מומלץ- לא חובה: 2 כפות טימין

ההכנה:
מסדרים את פרוסות החצילים על נייר אפייה ומרססים בספרי שמן, אופים בחום גבוה של 200 מעלות כ- 20 דקות עד להשחמה קלה ומוציאים, את השלב הזה למי שמעדיף לוותר על האפייה ניתן להמיר בטיגון פרוסות החצילים.
במחבת רחבה מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים היטב את הבשר ומוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים, לאחר שהבשר השחים מסירים מהאש ומוסיפים את העגבניות המרוסקות.
משמנים קלות תבנית ומסדרים שכבה ראשונה של מחצית מהחצילים ומעל את מלית הבשר, מסדרים מעל מלית הבשר את השכבה השנייה של החצילים.
הכנת הבשמל:
מחממים במחבת את השמן או החמאה עם כף עץ, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא מקבל קצת צבע, מוסיפים את המים החמימים או ציר העוף, מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים עד לקבלת תערובת סמיכה.
מסירים מהאש ובעודו חם טורפים במהירות לתוכו את הביצים, מצפים את הבשמל בשכבה העליונה של החצילים בתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים חצי שעה בחום בינוני כ- 170 מעלות, לאחר מכן מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 10 דקות בחום של 200 מעלות עד שהחלק העליון מקבל קצת שיזוף.
מגישים לצד משקה קר וחריף.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.

מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות ע…

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.

מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור




אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטו…

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא …