יום שבת, 20 באפריל 2013

מוסקה יוונית


 ים  כ"כ שקוף שזה מדהים, מוזיקה יוונית מתנגנת ברקע, בירות מקומיות שגורמות לך להתגעגע לארץ, אנשים חייכנים, שמש, נופים ישנים, אוזו חזק והמוסקה, אותה מוסקה יוונית שכול ביס שלה עושה פשוט חם בלב, שכבות של חציל ובשר מצופות בבשמל זהוב הביס שכמעט נמס לך בפה והחיוך שמגיע אחריו, אז נכון יש לנו פנטזיה משותפת לצלם כמה מתכונים בארצות אחרות וגם זה יקרה, אבל עד שזה יקרה נביא את הארצות האחרות אלינו למטבח, גם פה בארץ הקטנה הביס יהיה אותו הביס והחיוך,,,נשאר.


 למוסקה יוונית:
תבנית בינונית מתכון ל- 6 סועדים
2 חצילים גדולים פרוסים  לאורכם
ספריי שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
לבשר:
חצי כוס של פטרוזיליה קצוצה
חצי קילו בשר טחון טרי
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
כף שום כתוש
5 עגבניות קלופות מרוסקות או לחלופין קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
1 כף שטוחה של בהרט- מומלץ לא חובה
לבשמל:
4 כפות שמן זית או 3 כפות חמאה\ מרגרינה
4 כפות קמח
1 כוס של מים פושרים או ציר עוף
קמצוץ אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור
2 ביצים
מומלץ- לא חובה: 2 כפות טימין

ההכנה:
מסדרים את פרוסות החצילים על נייר אפייה ומרססים בספרי שמן, אופים בחום גבוה של 200 מעלות כ- 20 דקות עד להשחמה קלה ומוציאים, את השלב הזה למי שמעדיף לוותר על האפייה ניתן להמיר בטיגון פרוסות החצילים.
במחבת רחבה מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים היטב את הבשר ומוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים, לאחר שהבשר השחים מסירים מהאש ומוסיפים את העגבניות המרוסקות.
משמנים קלות תבנית ומסדרים שכבה ראשונה של מחצית מהחצילים ומעל את מלית הבשר, מסדרים מעל מלית הבשר את השכבה השנייה של החצילים.
הכנת הבשמל:
מחממים במחבת את השמן או החמאה עם כף עץ, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא מקבל קצת צבע, מוסיפים את המים החמימים או ציר העוף, מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים עד לקבלת תערובת סמיכה.
מסירים מהאש ובעודו חם טורפים במהירות לתוכו את הביצים, מצפים את הבשמל בשכבה העליונה של החצילים בתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים חצי שעה בחום בינוני כ- 170 מעלות, לאחר מכן מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 10 דקות בחום של 200 מעלות עד שהחלק העליון מקבל קצת שיזוף.
מגישים לצד משקה קר וחריף.