יום חמישי, 25 באפריל 2013

רוגלך פרג- הדבר האמיתי

הדבר האמיתי, מסתבר שאין תחליף לדבר האמיתי, כשאנחנו יודעים מה באמת אנחנו רוצים, כשאנחנו יודעים מה באמת אנחנו אוהבים, אז כול תחליף לא יהיה טוב מספיק כמו הדבר האמיתי. באהבה, בקריירה, בבחירות הקטנות ובטעמים, כול אחד מאתנו יודע מה הוא אוהב.
 והוא, הוא אוהב פרג ולא הממרח הקנוי, אלא את הדבר האמיתי ולא יעזרו השכנועים הוא יודע מה הוא אוהב, לומר את האמת הוא צדק, הצבע השחור המהפנט והמבריק של מלית פרג שמכינים בבית לא משתווה לשום דבר אחר, בדיוק כמו שריח האפייה של עוגות שמרים בבית הוא ממכר. יש דברים שאין להם תחליף והפרג הוא אחד מהם. רוגלך של פרג, בצק שמרים חמים מגולגל עם מלית פרג רכה וריחנית, ונגיעות של מייפל. הוא צדק, אין כמו הדבר האמיתי.



רוגלך פרג ומייפל
לבצק (מומלץ להכין ערב לפני ולהניח לקירור)
2 כפיות שמרים יבשים
1 כוס של חלב פושר או מים
200 גרם חמאה רכה או תחליף פרווה
1 ביצה גדולה או 2 קטנות
3+1/2 כוסות קמח ( ניתן להוסיף עוד כחצי כוס במקרה הצורך)
1/4 כוס סוכר
כפית גרידת לימון
1 שקית של סוכר וניל

למלית:

200 גרם פרג טרי טחון

1 כוס חלב או מיץ תפוזים

30 גרם חמאה

כפית גרידת לימון

כפית תמצית וניל

3/4 כוס סוכר

לציפוי: ביצה טרופה עם כפית מים

סירופ מייפל לציפוי

להכנת המלית:

בסיר קטן מחממים את החלב, החמאה והסוכר, מוסיפים את הוניל וגרידת הלימון ואז את הפרג בתנועות ערבוב עד שהנוזלים נספגים בפרג, בשלב זה מומלץ לטעום מהפרג ולהחליט האם כדאי להמתיק אותו עוד קצת. מסירים מהאש ומצננים.

להכנת הבצק:

מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר,  בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצה, החמאה המומסת, כוס החלב, הוניל, גרידת הלימון. יוצרים גומה בקמח  ובתוכה מניחים את תכולת הקערה השנייה.

לשים היטב עד קבלת בצק אחיד וקצת דביק, מכסים את הקערה בשקית ניילון ומתפיחים כשעה או לחלופין לילה במקרר.

לאחר ההתפחה מקמחים היטב משטח עבודה ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כול חלק לעיגול דק ( ניתן לרדד גם לריבוע אותו ניתן לחתוך לרצועות ואח"כ למשולשים) , מורחים שכבת פרג בנדיבות, חותכים למשולשים ומגלגלים מהחלק הרחב אל החלק השפיצי .מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את הרוגלך כשהחלק השפיצי שגלגלנו נמצא בתחתית . מברישים בביצה ומתפיחים כעשרים דקות, בזמן הזה מחממים תנור לחום של – 180 מעלות. אופים את הרוגלך בין 20-30 דקות עד שהם משחימים, מוצאים מהתנור ובעודם חמים מברישים במעט סירופ מייפל.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה