דילוג לתוכן הראשי

יום העצמאות


להיות ישראלי זה לצפור בפקקים, להיות ישראלי זה לסחוב מנגל לכול טיול, להיות ישראלי זה לצעוק, לקלל ואח"כ לחבק.להיות ישראלי זה לאהוב מאכלים ספציפיים שנהוג לאכול כאן.להיות ישראלי זה לנגב, לנגב חומוס, לנגב פול , פשוט לנגב ועם הרבה טחינה ליד.אז עד שהגחלים יתחממו, עד שהאוכל יהיה מוכן, כשכולם רעבים ונהיים חסרי סבלנות, שנייה לפני אתם תפתחו שולחן עם המאכל שהפך לאחד המאכלים העממיים כאן, החומוס הפול וכול התוספות
חג עצמאות שמח מאפיק ואינס






חומוס ביתי:
כמות ל: 4-5 מנות
שתי כוסות של  גרגרי חומוס 
1/2 כוס טחינה גולמית
כפית מלח לימון
1/2 כפית כמון
1/2 כוס מיץ לימון טרי
שיני שום
1 כף סודה לשתייה
מלח

הכנה:
שוטפים את גרגירי החומוס ומשרים אותם ללילה בקערה מלאה במים.
למחרת מבשלים את גרגירי החומוס עם כף הסודה לשתייה עד לריכוך הגרגירים מערבבים את הגרגירים, מידי פעם מסירים את הקצף שנוצר בסיר ואת קליפות החומוס שצפו, מבשלים כשעה או יותר עד לריכוך מוחלט של הגרגירים.

מצננים את הגרגירים, שומרים כוס מנוזלי הבישול למקרה הצורך בצד ושומרים כמה כפות של גרגירים בצד להגשה .  ולאחר מכן מעבירים את הגרגירים המבושלים, שיני השום וכרבע כוס נוזלים למעבד מזון, טוחנים את הגרגירים למחית, מוסיפים את המלח, הכמון, והטחינה הגולמית, מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון ובודקים את הטעם, אם העיסה סמיכה מידי מוסיפים עוד מי בישול.
הגשה:
מגישים עם גרגירי חומס מעל\ טחינה\ בשר טחון מטוגן עם בצל , שמן זית ופטרוזיליה







טחינה מתובלת:
רבע כוס טחינה גולמית
מלח
כמון
מיץ מלימון טרי
כוס מים
פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה.
ההכנה:
מערבבים בקערה את כול החומרים מלבד המים, ומוסיפים את המים בהדרגה עד לסמיכות הרצויה/


פול מצרי השיטה המקוצרת  :
2 קופסאות שימורים של פול מצרי (לחסוך את עניין השרייה הפול ובישולו).
4 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
1 כפית של כמון
מלח
פטרוזיליה
שמן זית
הכנה:
מחממים  מעט בסיר את תכולת 2 קופסאות השימורים, מסירים מהאש ומועכים אם מזלג למחית לא חלקה, מוסיפים את השום, הכמון, המלח ומיץ הלימון.
מגישים חם כשבמרכז הצלחת טחינה ומפזרים שמן זית מעל, כמון , פפריקה ופטרוזיליה








פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה