יום ראשון, 14 באפריל 2013

יום העצמאות


להיות ישראלי זה לצפור בפקקים, להיות ישראלי זה לסחוב מנגל לכול טיול, להיות ישראלי זה לצעוק, לקלל ואח"כ לחבק.להיות ישראלי זה לאהוב מאכלים ספציפיים שנהוג לאכול כאן.להיות ישראלי זה לנגב, לנגב חומוס, לנגב פול , פשוט לנגב ועם הרבה טחינה ליד.אז עד שהגחלים יתחממו, עד שהאוכל יהיה מוכן, כשכולם רעבים ונהיים חסרי סבלנות, שנייה לפני אתם תפתחו שולחן עם המאכל שהפך לאחד המאכלים העממיים כאן, החומוס הפול וכול התוספות
חג עצמאות שמח מאפיק ואינס






חומוס ביתי:
כמות ל: 4-5 מנות
שתי כוסות של  גרגרי חומוס 
1/2 כוס טחינה גולמית
כפית מלח לימון
1/2 כפית כמון
1/2 כוס מיץ לימון טרי
שיני שום
1 כף סודה לשתייה
מלח

הכנה:
שוטפים את גרגירי החומוס ומשרים אותם ללילה בקערה מלאה במים.
למחרת מבשלים את גרגירי החומוס עם כף הסודה לשתייה עד לריכוך הגרגירים מערבבים את הגרגירים, מידי פעם מסירים את הקצף שנוצר בסיר ואת קליפות החומוס שצפו, מבשלים כשעה או יותר עד לריכוך מוחלט של הגרגירים.

מצננים את הגרגירים, שומרים כוס מנוזלי הבישול למקרה הצורך בצד ושומרים כמה כפות של גרגירים בצד להגשה .  ולאחר מכן מעבירים את הגרגירים המבושלים, שיני השום וכרבע כוס נוזלים למעבד מזון, טוחנים את הגרגירים למחית, מוסיפים את המלח, הכמון, והטחינה הגולמית, מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון ובודקים את הטעם, אם העיסה סמיכה מידי מוסיפים עוד מי בישול.
הגשה:
מגישים עם גרגירי חומס מעל\ טחינה\ בשר טחון מטוגן עם בצל , שמן זית ופטרוזיליה







טחינה מתובלת:
רבע כוס טחינה גולמית
מלח
כמון
מיץ מלימון טרי
כוס מים
פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה.
ההכנה:
מערבבים בקערה את כול החומרים מלבד המים, ומוסיפים את המים בהדרגה עד לסמיכות הרצויה/


פול מצרי השיטה המקוצרת  :
2 קופסאות שימורים של פול מצרי (לחסוך את עניין השרייה הפול ובישולו).
4 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
1 כפית של כמון
מלח
פטרוזיליה
שמן זית
הכנה:
מחממים  מעט בסיר את תכולת 2 קופסאות השימורים, מסירים מהאש ומועכים אם מזלג למחית לא חלקה, מוסיפים את השום, הכמון, המלח ומיץ הלימון.
מגישים חם כשבמרכז הצלחת טחינה ומפזרים שמן זית מעל, כמון , פפריקה ופטרוזיליה