יום חמישי, 4 באפריל 2013

עוגת יום הולדת


פעם בשנה נזכרים לעצור את הכול, פעם בשנה מגיע זמן חשבון הנפש עם עצמך, מה הספקת לעשות עד כה, מה היית רוצה להשיג בחיים, פעם בשנה זה קורה, יום ההולדת, התאריך השנתי בו חברים , משפחה ועוד מקיפים אותך בשלל ברכות ומתנות, בין החגיגות הגדולות, הפאבים, המסיבות יש את הרגעים באותו יום שרוצים כמה דקות של שקט לעצמך במיוחד לדקות האלו החלטתי להפתיע אותו בעוגת שוקולד, עוגת יום ההולדת האולטימטיבית עבורו, עוגה שכולה שוקולד, בלי קצפות, בלי עיצובים, פשוט מתוק בדיוק כמו שאני מאחלת לו שכך יהיה לו כול השנה.



לעוגה:

3/4 כוס שמן קנולה

1+1/2 כוסות סוכר לבן

5 ביצים

2.5 כוסות קמח תופח

1/2 כפית סודה לשתייה

קמצוץ מלח

3 כפות מלאות קקאו

1 כוס יוגורט או מיץ תפוזים

לציפוי השוקולד:

50 גרם חמאה או מרגרינה

כפית תמצית וניל

100גרם שוקולד מריר 



ההכנה

1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני- 170-180 מעלות

2. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר וקמצוץ המלח עד לקצף יציב מאוד.

3. בקערה השנייה מערבבים היטב את החלמונים, תמצית הוניל, היוגורט' השמן, הקקאו, הסודה לשתייה ומוסיפים את הקמח בהדרגה, בעזרת מרית מקפלים את תערובת החלבונים לתוך המסה השנייה, משמנים היטב תבנית קוגלהוף מסיליקון או תבנית עגולה בקוטר של 26.

4. אופים בין 30-40 דקות, ניתן לבדוק באמצעות נעיצת קיסם אם הוא יוצא לח כשעליו פירורים, אם אפיתם בתבנית קוגלהוף מחכים עד לצינון ואז מחלצים מהתבנית. 




5. לציפוי השוקולד: ממיסים הכול יחד ומצפים את העוגה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה