דילוג לתוכן הראשי

בנאטז


שנינו בורכנו באמהות טוניסאיות, אמא טוניסאית בין השאר זו אמא שמנסה לשמר מסורות וכך כול חג למרות שלל המאכלים יש את אותם מאכלים מסורתיים שחייבים להופיע, זיכרון ילדות שלי הוא הבנאטז' של אמא זיכרון של אמא או סבתא שעומדת ומטגנת אותם וכול מי שעובר לידה לוקח אחד תוך כדי.
בפסח במיוחד מככב הבנאטז', מעין גרסה טוניסאית לקובה המטוגן, לכל בית טוניסאי יש את הגרסא שלו והתיבול שלו, מה שבטוח כולם טעימים, בצק על בסיס תפוחי אדמה ממולא בבשר חם ומתובל, ניסיון לשחזר בדירה את אותו מאכל מסורתי הביא לזיכרון ילדות דומה, אני עומדת ומטגנת והוא עומד וטועם, הוספתי לו גם ממרח של פטרוזיליה לימוני וחריף ליד, פסח טעים! אמרנו כבר לא?.





לבנאטז':
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
חצי כוס קמח מצה ( אם הבצק יוצא דביק ניתן להוסיף עוד קצת
2 ביצים
מלח, פלפל, כפית מחוקה אבקת מרק.
למלית: חצי קילו בשר טוחון
2 בצלים קצוצים דק
4 כפות של פטרוזיליה קצוצה.
כפית פפריקה, כפית של כמון, מלח, פלפל שחור.
לטיגון: צלחת עם 2 ביצים טרופות, שמן לטיגון.
לממרח הפטרוזיליה: טוחנים יחד 4 שיני שום, כוס פטרוזיליה, 2 לימונים קלופים חתוכים לקוביות, פלפל חריף אחד, כוס פטרוזילה, כף שמן זית, מלח ופלפל.
ההכנה:
מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את שאר החומרים, מערבבים עד לעיסה אחידה.
 במחבת מטגנים את הבצל עם התבלינים והבשר הטחון ומוסיפים את הפטרוזיליה, מסירים מהאש ומצננים את התערובת.
מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה, לוקחים מעיסת תפוח האדמה ( בערך 2 כפות) יוצרים כדור , אם  המסה דביקה מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים כדור, משטחים על כף היד מניחים ככף ממלית הבשר וסוגרים את המלית על הבשר, (בעצם יוצרים צורה ארוכה מעט כמו הקובה המטוגן), טובלים בביצה הטרופה ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
מגישים לצד סחוג או מתבל חריף.





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי