יום שישי, 29 במרץ 2013

בנאטז


שנינו בורכנו באמהות טוניסאיות, אמא טוניסאית בין השאר זו אמא שמנסה לשמר מסורות וכך כול חג למרות שלל המאכלים יש את אותם מאכלים מסורתיים שחייבים להופיע, זיכרון ילדות שלי הוא הבנאטז' של אמא זיכרון של אמא או סבתא שעומדת ומטגנת אותם וכול מי שעובר לידה לוקח אחד תוך כדי.
בפסח במיוחד מככב הבנאטז', מעין גרסה טוניסאית לקובה המטוגן, לכל בית טוניסאי יש את הגרסא שלו והתיבול שלו, מה שבטוח כולם טעימים, בצק על בסיס תפוחי אדמה ממולא בבשר חם ומתובל, ניסיון לשחזר בדירה את אותו מאכל מסורתי הביא לזיכרון ילדות דומה, אני עומדת ומטגנת והוא עומד וטועם, הוספתי לו גם ממרח של פטרוזיליה לימוני וחריף ליד, פסח טעים! אמרנו כבר לא?.





לבנאטז':
4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
חצי כוס קמח מצה ( אם הבצק יוצא דביק ניתן להוסיף עוד קצת
2 ביצים
מלח, פלפל, כפית מחוקה אבקת מרק.
למלית: חצי קילו בשר טוחון
2 בצלים קצוצים דק
4 כפות של פטרוזיליה קצוצה.
כפית פפריקה, כפית של כמון, מלח, פלפל שחור.
לטיגון: צלחת עם 2 ביצים טרופות, שמן לטיגון.
לממרח הפטרוזיליה: טוחנים יחד 4 שיני שום, כוס פטרוזיליה, 2 לימונים קלופים חתוכים לקוביות, פלפל חריף אחד, כוס פטרוזילה, כף שמן זית, מלח ופלפל.
ההכנה:
מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את שאר החומרים, מערבבים עד לעיסה אחידה.
 במחבת מטגנים את הבצל עם התבלינים והבשר הטחון ומוסיפים את הפטרוזיליה, מסירים מהאש ומצננים את התערובת.
מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה, לוקחים מעיסת תפוח האדמה ( בערך 2 כפות) יוצרים כדור , אם  המסה דביקה מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים כדור, משטחים על כף היד מניחים ככף ממלית הבשר וסוגרים את המלית על הבשר, (בעצם יוצרים צורה ארוכה מעט כמו הקובה המטוגן), טובלים בביצה הטרופה ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
מגישים לצד סחוג או מתבל חריף.





3 תגובות:

  1. אצלנו מכינים את זה במילו חתיכת עוף שמבושל בכורכום ורבע ביצה...אבל אהבתי מאוד את הגרסא שלך...בכלל נחמד לראות שיש עוד אנשים בעולם שמכירים את המאכלים שגדלתי עליהם..:)

    השבמחק
  2. היי אני מחפשת כיפתה של השכנה שלנו בקריית שמונה קראו לה נוארה פרטוק ז"ל . היינו בבית עם 8 ילדים אבא עבד לבד ואימא גידלה 8 ילדים + סבתא אימא של אבא. היה מאוד קשה לעזור בבית עם 8 ילדים 4 בנות 4 בנים. נוארה הייתה מבשלת את הכיפתה במיוחד ביום שישי לה הוי 12 ילדים. מתעוררת בארבע בבוקר כדי להכין אוכל לשבת כמובן שהיא הייתה דתייה. אמרה לי ולאחותי מי שאני אראה אותה מנקה את חדר המדרגות + מדרגות הייתה מקבלת כיפתה מנוארה. כמובן שפכנו המון מים כדי שהיא תשמע שגמרנו לשתוף את המדרגות. פעם היא סיפרה לי שעשתה את הכיפתה עם תפוחי אדמה וחלקים פנימיים של העוף. האם משהוא זוכר?

    השבמחק
  3. הכנתי יצא טעים ביותר.

    השבמחק