יום ראשון, 3 במרץ 2013

בורקס

האסור והמותר,

החוקים שלא נגמרים, המקובל והלא, האסור והמותר, הכדאי והלא...

בשנים האחרונות נכנס בצק הפילו למקררים שלנו, בצק עם אפס אחוז שומן, בצק עם כול כך הרבה אופציות לשימוש, מאפים,קינוחים, קעריות ועוד, בורקס הפילו שנמכר כיום במעדניות, פתאום הרבה דברים הפכו "למותרים " בזכותו אז ניסינו גם אנחנו..

 יום ראשון, תחילת השבוע, היום עם הכי הרבה תקוות לשבוע טוב, לבשורות טובות, היום בו העייפות ממנוחת הסופ"ש קצת מכריעה, היום בו חוזרים עייפים מהעבודה ופשוט רוצים משהו קליל, סלט צבעוני, ביצים קשות, מלפפונים חמוצים ובורקס, בורקס חם מלא בדברים טובים, בורקס שאוכלים בלי רגשות אשמה, בורקס דל בקלוריות ועדיין פריך ומלא בטעמים,בורקס מבצק פילו ממולא בגבינות רזות ותרד טרי, לא צריך יותר מזה כדי להבטיח שהולך שהשבוע הולך להיות טוב, את הסלט הוא יחתוך...








לבורקס התרד:

חבילת עלי פילו ( משאירים לילה במקרר לא במקפיא)

2 כוסות תרד טרי מאודה וסחוט מנוזלים

1 בצל קצוץ דק מאוד

2 שיני שום כתושות

200 גרם גבינה בולגרית 5% שומן

250 גרם גבינה ריקוטה 5% שומן

מלח, פלפל שחור גרוס

ספרי שמן

לציפוי: ביצה ושומשום

ההכנה:

מערבבים בקערה את כול חומרי המלית יחד

פורסים עלה של פילו על משטח יבש ( בזמן הזה מכסים את שאר העלים במגבת כדי שלא יתייבשו)

מרססים בספריי שמן, מקפלים לחצי, מניחים לאורך המלבן שנוצר בחלק שהכי קרוב אלינו מהמלית, מגלגלים את העלה ואז בזהירות לצורת שבלול, כך עושים עם שאר העלים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים בביצה טרופה ושומשום ואופים בחום של 180 מעלות עד שהבצק משחים