יום שישי, 8 במרץ 2013

מאפינס קפה ברנדי ושוקולד ציפס


השמש שנכנסה לתוך החדר הביאה את הבוקר איתה, הזכירה לנו שצריך להתחיל יום חדש, יום מלא בנסיעות, עבודה וכוסות קפה, השמש שנכנסה לתוך החדר הזכירה לנו שלא צריך לקום מוקדם שסופ"ש הגיע ואפשר להתפנק עוד קצת במיטה, שעה אחרי במטבח הריח לא השאיר הרבה מקום למחשבה, המחשבה היחידה שעברה לנו בראש היא " מה בא לנו לשתות לידן" מאפינס חמימים עם גרגירי קפה, ברנדי ושוקולד צ'יפס, יש בקרים שכול מה שצריך זה מאפינס כזה ליד הקפה ואנחנו מסודרים, המאפינס שימתיק לכם את הסופ"ש עם שילוב טעמים שאומר רק דבר אחד טעיייייים


מצרכים
2 ביצים
1 גביע קטן של שמנת חמוצה
25 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
קורט מלח 1
1 כפית מלאה בנס קפה מגורען
150 גרם שוקולד צ'יפס כהה +150גרם שוקולד צ'יפס שוקולד לבן ( מערבבים יחד בקערית קטנה)
כפית ברנדי- לא חובה, מומלץ

אופן ההכנה: 
מחממים מראש תנור לחום של 170-190 מעלות
מקציפים יחד את הסוכר, החמאה המומסת, תמצית הוניל ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, לאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה והברנדי.
בעזרת כף מבליעים את הקמח לתוך התערובת- מקפידים שלא לערבב את התערובת יותר מידי ומוסיפים את הקפה המגורען ו- 3/4 מכמות השוקולד ציפס.
ממלאים תבנית שקעים עם מנז'טים

אופים כ-25-20 דקות, עד שהמאפים תפוחים ויציבים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה