יום שלישי, 12 במרץ 2013

עוגיות השוקולד צ'יפס



הבניינים הגבוהים, הפארקים הענקיים והתחושה שהכול גדול בארה"ב, הכול ענק רק וכול דבר מוכר לנו מגיע בגרסא גדולה, כמכורים לסיינפלד אי אפשר שלא לזכור את הפרק בו יש דיון שלם על עוגייה ממאפייה בניו יורק ואי אפשר לשכוח את גודל העוגייה, לא עוד עוגייה קטנה שטובלים בתוך כוס הקפה, עוגייה ענקית שפשוט כייף להחזיק בכף היד ולנגוס בה ושוב עולה המחשבה איזה כיף להם שיש להם כאלו מאפים.
העניין הוא שכבר לא צריך סדרות אמריקאיות בשביל לראות מאפים אמריקאים, העניין הוא שעכשיו אפשר גם לטעום אותם, בדיזינגוף 197 בתל אביב ישנו מקום מקסים בשם NOLA (American bakery New Orleans Louisiana, מקום מעוצב ויפה שמביא לארץ את מיטב ההיצע של הקונדיטוריה האמריקאית הקלאסית לצד ארוחות בוקר מפנקות.
אז סוף סוף יכולנו גם אנחנו ליהנות מהחוויה של קונדיטוריה אמריקאית מבלי לטוס מעבר לים, במיוחד עבורכם קיבלנו מהם את המתכון לעוגיות השוקולד צ'יפס הענקיות שלהם- זהירות ממכר וכייפי, את שאר המתוקים תצטרכו לטעום בעצמכםJ





לעוגיות השוקולד צ'יפס הענקיות- מתכון ל- 18 עוגיות ענקיות
¼ 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
220 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר לבן
¾ כוס סוכר חום דחוס
1 כפית תמצית וניל משובחת
2 ביצים
2 כוסות שוקולד צ'יפס

ההכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות מערבבים בקערה את אבקת הסודה לשתייה, המח והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את החמאה, הוניל ושני סוגי הסוכר, מוסיפים לתערובת ביצה אחת כול  פעם ומערבבים, מקפלים את התערובת לתוך  קערת הקמח, מוסיפים שוקולד צ'יפס. יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה או כמות מדידה של רבע כוס, מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 9-10 דקות בודקים אחרי 8 דקות שהעוגיות לא נשרפו, מצננים צינון מלא לפני הוצאתן מהתבנית
                            





5 תגובות:

  1. תודה רבה
    טעים מאוד
    למרות שלדעתי טעים יותר ב180 מעלות

    השבמחק
  2. יאמי...תותחית גדולה שכמותך..

    השבמחק
  3. יצא מעולה אבל אפשר להפחית במלח, כיוון זה יוצא מלוח מדי. אבל יצא לי מהמם!! מתכון הורס!!

    השבמחק