החג בו מתכנסים כולם, החג בו השולחן עמוס במשפחות, מכרים, וארוחות מכול העדות.
מה נשתנה הלילה הזה? לא הרבה, בד"כ ערב החג אינו שונה, מה ישתנה? זה תלוי רק בנו ובאיחולים שלנו לשינויים טובים בחיינו, שינויים בחיים המקצועיים, שינויים בחיים האישיים שינויים טובים בכלל.
עם האביב שבפתח נוכל לומר מה נרצה שישתנה, נרצה אהבה, נרצה בריאות, נרצה שימחה, נרצה אושר ונרצה שכול יושבי השולחן בחג יהיו מרוצים מהארוחה, מנת פתיחה מסורתית עם תיבולים קצת שונים, מנת פתיחה שכול יושבי השולחן מכול עדה יאהבו, לביבה מתובלת עליה כבד קצוץ ועירית, אפשר להתחיל את הסדר :)
מאחלים לכם שעד פסח הבא תוכלו להעיד על שינויים טובים, פסח שמח מאינס ואפיק.
לכבד הקצוץ:
1/2 ק"ג כבד עוף טרי
3-4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
3 ביצים קשות
מלח , פלפל שחור גרוס , 1 כפית שטוחה של כמון, כף מיונז ( לא חובה אבל מוסיף)
עירית טרייה לקישוט
מעט שמן
מעבד מזון
ללביבות:
4 תפ"א מבושלים ומרוסקים
2 ביצים
3 כפות קמח מצה
רבע כוס עירית קצוצה
2 בצלים ירוקים קצוצים דק.
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
שמן לטיגון
3-4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
3 ביצים קשות
מלח , פלפל שחור גרוס , 1 כפית שטוחה של כמון, כף מיונז ( לא חובה אבל מוסיף)
עירית טרייה לקישוט
מעט שמן
מעבד מזון
ללביבות:
4 תפ"א מבושלים ומרוסקים
2 ביצים
3 כפות קמח מצה
רבע כוס עירית קצוצה
2 בצלים ירוקים קצוצים דק.
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
שמן לטיגון
ההכנה:
להכנת הלביבות: מערבבים היטב את כול חומרי הלביבות למסה אחידה, מחממים מחבת רחבה עם שמן, יוצרים לביבות בצורה הרצוייה ( עגולות או מרובעות), מטגנים משני הצדדים עד לשיזוף ומניחים על ניייר סופג.
להכנת הכבד הקצוץ:
לשומרי הכשרות יש לצלות את הכבד מעט לפני הטיגון, מטגנים את הכבד משני צדדיו במעט שמן ומוציאים מהמחבת, באותה מחבת מטגנים את הבצלים עד להשחמה .
מניחים במעבד מזון את הכבד והבצלים המטוגנים עם מעט מהשמן שטוגנו בו הבצלים והכבד, מוסיפים את התבלינים והמיונד ומרסקים למחית אחידה.
מעבירים לקערה ובעזרת פומפייה מגררים את הביצים הקשות, מערבבים בעזרת כף את התערובת.
הצעת הגשה למנת פתיחה: מניחים על כול צלחת לביבה, מעליה כבד קצוץ ומקשטים בעירית קצוצה.
חג שמח!!