דילוג לתוכן הראשי

רולדת שוקולד


שוקו שוקו..

שוקולד, אי אפשר שלא לאהוב אותו, מתוק, מר, עם תוספות, מרוכז, מעדן, חטיף, שייק הכול הולך,

אותם זיכרונות ילדות של "העוגות של פעם", הרולדה המפורסמת של הסבתות והאמהות, רולדת שוקולד מלאה בקרם שוקולד, לא צריך יותר, תמונות הילדות באלבום עם צלחת, פרוסה של רולדת שוקולד כפית ביד ופרצוף קטן שכולו מרוח בשוקולד ובחיוך.

חשק מטורף לחזור לאותו זיכרון גרם לי לנסות ולהכין אותה, העדינות שבה מוציאים את העוגה מהתנור ומגלגלים אותה, כאילו ומכתיבים לה את  הדרך איך היא אמורה להראות, הקרם שממלא את כל הקיפולים, הרמוניה.

הקלאסיקה של כל העוגות הרולדה שמגיעה בעשרות ורסיות, עכשיו בוורסיה מנצחת, שוקולד ושוקולד, בדיוק כמו זיכרון ילדות מתוק, "שוקו שוקו" בגרסת העוגה, בחיים אין כזה דבר מתוק מידי.








לרולדה:

 4 ביצים , 3\4 כוס סוכר, כף שמן, חצי כוס קמח תופח,כפית תמצית וניל, 2 כפות אבקת קקאו משובחת

לקרם:

1 מיכל של שמנת מתוקה להקצפה, כוס חלב, 1 קופסא של פודינג בטעם שוקולד.

לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר+ 3 כפות חלב- מומס יחד

לעיטור- 30 גרם שוקולד חלב

ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות

א. מקציפים יחד את החומרים לקרם השוקולד ( השמנת החלב והפודינג) ושומרים בקירור

ב. לעוגה: מקציפים יחד את הביצים והסוכר, מוסיפים את השמן, הוניל, הקקאו והקמח.

מניחים נייר אפייה על תבנית בגודל של תנור סטנדרטי, משטחים את הבלילה ואופים כ- 10 דקות .

כשהעוגה אפויה מסירים אותה בעדינות עם נייר האפייה מהתבנית ומגלגלים אותה יחד עם הנייר בעדינות. משאירים אותה מגולגלת ומכסים במגבת, לאחר שהיא הצטננה פותחים אותה בעדינות ומסירים את הנייר.

ג.  פותחים שוב את הרולדה ובעדינות מורחים את הקרם שהכנו ומגלגלים אותה שוב לסגירה, מצפים אותה בקרם .

ד. ממיסים יחד את השוקולד המריר והחלב , מצננים 2 דקות ומפזרים על הרולדה- לא חובה לצפות את כולה.

ה. לוקחים את שוקולד החלב ובעזרת פומפייה מגוררים שוקולד חלב מעל הכול.

מגישים עם המון אהבה





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה