יום ראשון, 17 בפברואר 2013

אוזני המן

חג החגים הוא פורים, החג בו מותר להשתטות, להתחפש, לשמוח ולחלק משלוחי מנות.
החג בו לכל בית כמעט יש את העוגיות המסורתיות שלו, החג בו תמיד נזכרים במנהגים של אז, המתכונים של הסבתות והתמונות הישנות של התחפושות שנשלפות מהארון תוך כדי עשייה.
הקטע הזה בו עושים אוזן המן והיא מאבדת מצורתה במהלך האפייה או נפתחת....אז אם כבר פורים שכולם יתחפשו גם העוגיות, גם אוזן ההמן המסורתית ומי אמר שאוזן היא משולשת?
לכבוד חג הפורים: זהו סיפורה של עוגייה, סיפורה של אוזן המן שהחליטה להתחפש לכבוד פורים ולהיות טורטליני, המלית? המלית כבר בפנים היא לא בורחת לשום מקום.. חג שמח





מצרכים:
4 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1 כפית לימון \ תפוז מגוררת
2 שקיות סוכר וניל
1 ביצה
1 כף תמצית וניל
220 גרם חמאה או מרגרינה

למילוי- ממרח שוקולד - במקרה הזה יש בפנים נוטלה, ניתן להשתמש בכל מלית שאוהבים.
50 גרם ששבבי שקדים- לערבב עם ממרח השוקולד
לעיטור: אבקת סוכר
ללוש את החומרים לבצק אחיד- להקפיד לא ללוש יותר מידי, לעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעה במקרר
לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ- 3 מ"מ, בעזרת חותכן  או כוס לקרוץ עיגולים.

להניח כ- חצי כפית ממלית השוקולד והשקדים במרכז העיגול, לקפל את העיגול לחצי ולהדק היטב את חצי העיגול סביב המלית, לקחת את 2 הקצוות לאחר שהידקנו טוב ולחבר ביניהן, ללחוץ ולהדק היטב את נקודת החיבור כדי שלא תיפתח באפייה..
לאפות בתנור בחום של 180 מעלות  עד לקבלת צבע זהוב בין 10 ל- 14 דקות.
לזרות מעל אבקת סוכר

3 תגובות:

  1. רעיון מעולה לצורה אחרת. כיף לעשות שינויים טעימים.
    תודה

    השבמחק
  2. את מיד יצירתית ומדליקה , זה יותר נראה כמו אוזן מאשר העוגיה הרגילה.
    תותחית ! אין עליך !

    השבמחק