יום ראשון, 10 בפברואר 2013

מתכון אורז לסוגת


כל אחד ואהבות שלו, כל אחד והעדפות שלו, מה שבטוח הרוב אוהב את אותו המאכל, האורז, קערה של אורז חם וריחני ולפעמים זה כל מה שצריך, השלב שבו רוצים לגוון הוא השלב המעניין, האורז נשאר אותו האורז, התיבול הוא שמשנה לו את הטעם ומעשיר אותו.
קבוצה של בלוגרים יחד עם צוות https://www.facebook.com/home.php#!/ilovefoodblogs?fref=ts  יצאה לטייל בשוק לוינסקי  בליווי של השף יאיר פיינברג, הכרות עם טעמים, תבלינים, ריחות ועוד.. בסיום הסיור נכנסנו לחנות המפעל של התבלינים ממנה רוכשת סוגת את התבלינים לתערובות האורז שלה.  כל בלוגר  התבקש לבחור מבחר של תבלינים ותוספות ולהרכיב את תערובת האורז האידיאלית בעיניו עבור חברת סוגת, האתגר יצא לדרך כשכל בלוגר מצוייד בתבלינים, אורז וסט חביב של סכיני ארקוסטיל.
.
הגענו לבית עם התבלינים והתחלנו לערבב, כאמור "על טעם ועל ריח.." כל אחד והעדפות שלו, המג'דרה שכ"כ  אהובה בישראל, הצנוברים שמהווים תוספת כמעט לכול דבר ומאוד נפוצים בבישול הגלילי, העבניות הלחות\ מיובשות שכ"כ נפוצות במטבח האיטלקי..
השילובים שיוצרים את הטעם שרצינו .





לתבשיל האורז שלנו:
1 כוס אורז פרסי
1 כוס של חזה עוף חתוך לקוביות קטנטנות
3 כפות של פטריות שמפניון פרוסות מיובשות
5 יחידות של עגבניות לחות\ מיובשות חתוכות לקוביות
3 כפות צנוברים
4 כפות עדשים מטוגנות
כף של עירית מיובשת
2 כפות של שבבי בצל
כף של שבבי שום
מלח, פלפל שחור, כפית כמון.
ההכנה:
בסיר רחב מטגנים במעט שמן זית את קוביות חזה העוף עם שאר התבלינים והתוספות, לאחר 3 דקות מוסיפים את כוס האורז, מערבבים שוב ומוסיפים 2 כוסות של מים רותחים, ברגע שהכל מבעבע, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר לכ- 20 דקות, מסירים מהאש ומשאירים מכוסה לעוד כ- 5 דקות.
מגישים בקערה רחבה