יום חמישי, 14 בפברואר 2013

דים סאם


נגיעות קטנות בלב,
בחיים לא הכול מתוק ולא כל דבר בא בקלות ולא כל אחד מכניסים לחיים ומרגישים מספיק פתוח בכדי לשתף אותו בסודות הכמוסים, ממש כמו "דים סאם" כך גם הלב, עטוף, מוגן ועם קצת כיווצים, הזמן הוא המבחן הגדול יותר לאהבה, הזמן הוא המבחן הגדול ביותר שנותן לנו לבחון את מה שבפנים, המעטפת כבר לא הופכת לעיקרית, מה שבפנים הוא זה שפורץ החוצה, הוא יודע מה עובר לי בראש, יודע מה מציק לי גם בלי לדבר, יודע מה מצחיק אותי ומה אני אוהבת, הזמן לימד אותי להכיר אותו מבפנים, מתי הוא ממש שמח ומתי הוא מעדיף לשתוק, הדברים שהוא אוהב, האלרגיות שלו, לבטוח בו מספיק כדי שהוא יידע עליי הכול, כמעט.. השיגעונות הקטנים שלי\ שלו, כל אלו כמו נגיעות קטנות בלב, נגיעות קטנות שיוצרות אחד שלם, "הדים סאם" המנה המושלמת שלנו לחג האהבה.
 





הכלים שתצטרכו עבוד הכנת הדים סאם הם כלי אידוי מבמבוק ונייר אפייה חתוך לקוביות גדולות במעט מהדים סאם.

לבצק דים סאם כ- 25 יחידות, ( המתכון לבצק מתוך ספר הבישול "המטבח הסיני" מאת רות סירקיס)  
2 כוסות קמח לבן
1/2 כוס מים חמימים
1/4 כוס מים מהברז
2 כפיות שמן קנולה
1 כפית  מחוקה מלח.
* אנחנו רצינו בצק בצבע ירוק, לכן טחנו עם המים חצי כוס של תרד טרי ולאחר מכן סיננו את המים , כך התקבל בצק בצבע ירוק.
הכנת
מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את המים, בוחשים היטב, מוציאים מהקערה למשטח עבודה מקומח וממשיכים ללוש, מניחים בקירה מכוסה בניילון כ- 20 דקות לפני תחילת העבודה.

למלית
250 גרם בשר עוף טחון
3 בצלים ירוקים קצוצים,
4 פטריות טריות קצוצות דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1 כף סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר
1 כף שמן קנולה, או שמן שומשום
הכנת המלית: מערבבים היטב את כל חומרי המלית יחד

הכנת הכיסונים:
מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר ובעזרת חותכן עגול או כוס קורצים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז העיגול ככפית מהמלית וסוגרים אותה בכיווצים לצורת שקיק קטן, מניחים על משטח מקומח.
מרתיחים מים בסיר וכשהמים רותחים מעמידים מעליו סיר אידוי מבמבוק, חתכים נייר אפייה לקוביות גדולות מעט מהכיסון ומניחים את הנייר עם הכיסון עליו, על סיר האידוי, ממלאים את סיר האידוי באותה השיטה, סוגרים לאידוי כ- 10 דקות.
ניתן להגיש לצד רוטב טריאקי, רוטב צ'ילי, או כל רוטב שאוהבים.