יום ראשון, 24 בפברואר 2013

גונדי


זיכרון פורים ישן הוא השכנה הפרסייה של ההורים שמגישה את המרק הזה לחג הפורים
זיכרון ישן הוא המגורים בתקופת הלימודים בקיבוץ וקופסת המרק של השותפה הפרסייה עם הקציצות שנראות כמעט כמו קניידלך, אבל לא..
לפני כמה שבועות ערב גשום במיוחד בתל אביב ואז החברה הטובה שולפת את הקופסא המוכרת, הקופסא עם המרק והקציצות הכול כך עדינות ורכות.
בעיצומו של פורים  ואוזני ההמן וקצת לפני פסח, המרק הפרסי המסורתי ,מרק עדין עם קציצות של חומוס ועוף בהירות ועדינות בטעם, מלאות בבריאות ,  המתכון של השכנה הפרסייה: הגונדי.


לקציצות:
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
כף שמן קנולה
1 כוס של קמח חומוס או גרגרי חומוס שהושרו לילה במים ונטחנו
מלח, אבקת מרק עוף, כורכום, בהרט (תיבול לפי הטעם)
לערבב את על החומרים יחד ולהוסיף את קמח החומוס, התערובת אמורה להיות קצת דביקה, להניח בצד ולהתחיל בהכנת המרק.

למרק:
רבע כפית הל
בצל גדול חתוך לקוביות
כוס של סלרי חתוך
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
1 כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם ובושלו בנפרד כ- 20 דקות
מלח, אבקת מרק עוף, 1/2 כפית כורכום
כוס של דלעת חתוכה לקוביות גדולות
6 כוסות מים
בסיר עמוק ורחב מניחים כף שמן, חומוס, דלעת, תפ"א וסלרי, מערבבים כמה דקות ומוסיפים 5-6 כוסות מים , כשהמרק מתחיל לרתוח מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
מנמיכים את האש , בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות ומניחים בסיר, כשהכול רותח מנמיכים את הלהבה ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 40 דקות.

תגובה 1:

  1. יש מאכל שאת לא יודעת לעשות??? יא כשרונית !!!!

    השבמחק