יום שני, 4 בפברואר 2013

21:00 בבוקר


"הארוחה הכי חשובה ביום..."
יש פתגם שאומר: " בבוקר אכול כמו מלך, בצהרים כנסיך ובערב כאביון"
ויש את הבוקר כשקמים עם רעב מטורף למשהו טעים ואז קשה להחליט, מתוק או מלוח מה בא לי יותר.
ויש את הלילה כשחוזרים מבילוי מאוחר ונכנסים למסעדה ומבקשים ארוחת בוקר ואז מקבלים את התשובה "אלה לא השעות בהן מגישים ארוחת בוקר", וכשבכל זאת בא לאכול ארוחת בוקר באמצע הלילה, אז הולכים לבנדיקט שם מוגשות ארוחות בוקר כל היום.
הבעיה היחידה שם היא מגוון המטורף של הארוחות שמקשה על הבחירה, הכל טעים הכל צבעוני וזה השלב שצריך להחליט.
  צוות איי לאב פוד: 
שלח אותנו לערב טעימות בסניף ה"בנדיקט" בשדרות רוטשילד בתל אביב, מקום חמים, צוות מקסים וחייכן ותפריט שלא נגמר, ארוחת בוקר בכל שעה ובכל הסוגים, מתוק, מלוח, חלבי, בשרי , צבעוני ומוגש באהבה.
יש משהו מקסים בלשבת לשולחן קטן מול חלון גדול שצופה אל הרחוב, בחוץ גשם ובפנים חמים, תחושה מדהימה.
בוקר למחרת קמנו מוקדם והחלטנו גם לעשות מעשה, להכין את ארוחת הבוקר האידיאלית בעינינו, מה שאומר שחייב להיות בה צד מלוח וצד מתוק ( אנחנו אף פעם לא יודעים מה אנחנו אוהבים יותר) ואז הכנו 2 ארוחות, כל ארוחה מתבססת על אותו חומר גלם פעם מלוח ופעם מתוק.




מתחילים..
הארוחה הראשונה: 
בייגל מלוח עם בצל וגבינה לצד שמנת חמוצה, עגבנייה סחוטה, זעתר ושמן זית ובייגל מתוק עם שבבי שקדים, קוביות קוקוס ושוקולד, עטוף בסירופ מתוק.
לבייגל המלוח:
3.5 כוסות קמח לבן
2 כפיות מלח
כף סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
25 גרם חמאה מומסת
1+1/4 כוסות חלב פושר
3 כפות שבבי בצל
כף זעתר
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת.
לציפוי: ביצה טרופה+ שומשום/ פרמז'ן/ זעתר

ההכנה:
מערבבים יחד קמח+סוכר +שמרים, יוצרים גומה ומניחים בתוכה את החמאה המומסת, החלב והתבלינים, לשים לבצק לח ואז מוסיפים לו את הגבינה., אם הבצק דביק קצת זה בסדר, עוטפים את כדור הבצק במעט שמן ומניחים בקערה מכוסה בנייךון כשעה להתפחה.
לאחר שעה מפזרים קמח על משטח עבודה, ולשים את הבצק שוב, חותכים כדורים קטנים ומגלגלים על קמח כל כדור לרצועה ארוכה, אותה מקלים לצור בייגל, מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים תוספות,משאירים להתפחה כ- חצי שעה ואופים בחום של 180- 190 מעלות עד שמשחים.

מגישים לצד שמנת חמוצה עם עגבניות מרוסקות, זעתר ושמן זית.

שלב ב' הבייגל המתוק:

3.5 כוסות קמח לבן
1/4 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
100 גרםחמאה מומסת
1 ביצה טרופה עם קורט מלח
1 כוס חלב פושר

לתוספות:
1/4 כוס צימוקים+ 4\1כוס שבבי שקדים + 4 כפות קוביות קוקוס מיובש + 1/4 כוס פצפוצי שוקולד.
לזיגוג: 3 כפות דבש או סירופ מייפל מומסות ב- 2 כפות מים רותחים

ההכנה:
מערבבים יחד את הסוכר, השמרים והקמח, יוצרים גומה ושופכים לתוכה את החלב, החמאה והביצה הטרופה, לשים הכל ומניחים בקערה משומנת ומכובה לשעה, לאחר שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מרדדים למלבן גדול ומפזרים את כל התוספות, מגלגלים לגליל ארוך וחותכים את הגליל לכדורים, מכל כדור ( בערך בגודל של קלמנטינה), יוצרים רצועה וממנה בייגל,מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומצפים בביצה טרופה עם כף חלב וכפית סוכר, משאירים להתפחה כ- חצי שעה ואז אופים בחום של 190- 200 מעלות עד שמשחים כ- חצי שעה.
כשהבייגל יוצא חם , מברישים בסירופ.







ארוחת בוקר מספר 2:

בלינצס מתוק ובלינצס מלוח.
לבלינצס: 1 כוס קמח. 1 כוס חלב. 3 ביצים, קורט מלח, כפית שמן- טורפים הכל יחד, בעזרת מגבת נייר משמנים קלות מחבת שאינה נדבקת , ובעזרת מצקת שופכים מהבלילה ומשטחים לעיגול דק, ברגע שהמשטח העליון נקרש ומתקשה הופכים את הבלינצ'ס על צלחת, כך ממשיכים עם שאר התערובת.
 למילוי: למתוק: גביע גבינה לבנה, אבקת סוכר, תמצית וניל וקונפיטורת פירות
למלוח: ביצה, פרמז'ן, מלח, פלפל וירקות לסלט שאוהבים
להכנה המתוקה :
גביע גבינה לבנה, 4 כפות אבקת סוכר, כפית תמצית וניל, מערבבים יחד, מורחים על כל עלה, מגלגלים ומניחים מעל קונפיטורה שאוהבים ואבקת סוכר.

לבלינצס המלוח:
לוקחים עלה בלינצ'ס, מניחים אותו בקערית קטנה מיוחדת לאפייה ( כלי לסופלה) ושוברים בפנים ביצה, מפזrים מעל פרמזן, מלח ואופים בתנור כמה דקות עד למידת העשייה שאוהבים, או עד להתקשות הביצה, מגישים לצד סלט ירקות









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה