יום חמישי, 24 במאי 2012

עוגת הגבינה





היא עומדת שם צחורה ויפה, בדיוק בגובה הנכון והכל במינון המתאים, היא יודעת שכולם מחכים לה ובכל זאת היא לא ממהרת , לוקחת את הזמן שלה וגם כשהיא מוכנה לצאת היא מחליטה לתת לכולם לחכות עוד לילה שלם והם, הם ממשיכים לחכות, סופרים את השעות ויודעים שבסוף היא תהפוך להם את החג למיוחד ושכולם ידברו עליה אח"כ.
עוגת הגבינה האפויה, שום דבר לא משתווה לה וכמעט לכולם יש את אותו מתכון בסיסי, הכמויות משתנות , סוגי הגבינות, התחתית, אבל הטעם לא משתנה לעולם עוגת הגבינה האפויה- מלכת העוגות.
השנה החליטה להפתיע ולעטר עצמה עם תוספות מבפנים, לחתוך ולגלות שגם הלבן הוא לא תמיד לבן..

"שום דבר אינו שחור לגמרי או לבן לגמרי, והלבן הוא לעיתים קרובות שחור שמסתתר, והשחור הוא לפעמים לבן שלא הצליח"..{ רומן גארי- " כל החיים לפניו"}


לעוגה בקוטר 26-  שימו לב העוגה מצריכה לילה במקרר, כך שיש להערך מראש.
לבסיס העוגה:
חבילת בישקוטי
כוס וחצי חלב
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
10 פרלינים שאוהבים- רצוי עגולים שניתן לחצות אותם לחצאים.
לעוגה:
1 מיכל שמנת חמוצה
500 גרם גבינה לבנה
1 שקית פודינג וניל
3 כפות מחוקות קורנפלור
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 כף של גרידת לימון
לציפוי: מיכל אחד של שמנת מתוקה, 4 כפות שטוחות של אבקת סוכר.

ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 150 מעלות
2. משמנים קלות תבנית אפייה ואז מקמחים אותה בדפנות
3. טובלים בישקוטי בחלב ומרפדים את תחתית התבנית, מפזרים שקדים מולבנים פרוסים, חוצים את               הפרלינים ומניחים על תחתית העוגה.
4. מפרידים את החלבונים והחלמונים ל- 2 קערות: בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף- לא     נוקשה מידי.
5. בקערה שנייה מערבבים את כל שאר החומרים של העוגה.
6. מקפלים בתנועות של המספר 9 את 2 התערובות ושופכים לתוך התבנית.
7. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים, אופים את העוגה בחום של 150 בין שעה לשעה        וחצי- להתאפק ולא לפתוח את התנור, בסיום  האפייה משאירי את העוגה בתנור הסגור בין שעה לשעתיים.
9. עוטפים בניילון נצמד ומצננים לילה במקרר.
10.מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, מצפים את העוגה,בשלב הזה ניתן לפזר פירות שאוהבים למי רוצה.
פורסים את העוגה ונהנים לגלות את ההפתעות שבתוכה.