דילוג לתוכן הראשי

עוגת גבינה אפויה




היא עומדת שם צחורה ויפה, בדיוק בגובה הנכון והכל במינון המתאים, היא יודעת שכולם מחכים לה ובכל זאת היא לא ממהרת , לוקחת את הזמן שלה וגם כשהיא מוכנה לצאת היא מחליטה לתת לכולם לחכות עוד לילה שלם והם, הם ממשיכים לחכות, סופרים את השעות ויודעים שבסוף היא תהפוך להם את החג למיוחד ושכולם ידברו עליה אח"כ.
עוגת הגבינה האפויה, שום דבר לא משתווה לה וכמעט לכולם יש את אותו מתכון בסיסי, הכמויות משתנות , סוגי הגבינות, התחתית, אבל הטעם לא משתנה לעולם עוגת הגבינה האפויה- מלכת העוגות.
השנה החליטה להפתיע ולעטר עצמה עם תוספות מבפנים, לחתוך ולגלות שגם הלבן הוא לא תמיד לבן..

"שום דבר אינו שחור לגמרי או לבן לגמרי, והלבן הוא לעיתים קרובות שחור שמסתתר, והשחור הוא לפעמים לבן שלא הצליח"..{ רומן גארי- " כל החיים לפניו"}


לעוגה בקוטר 26-  שימו לב העוגה מצריכה לילה במקרר, כך שיש להערך מראש.
לבסיס העוגה:
חבילת בישקוטי
כוס וחצי חלב
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
10 פרלינים שאוהבים- רצוי עגולים שניתן לחצות אותם לחצאים.
לעוגה:
1 מיכל שמנת חמוצה
500 גרם גבינה לבנה
1 שקית פודינג וניל
3 כפות מחוקות קורנפלור
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 כף של גרידת לימון
לציפוי: מיכל אחד של שמנת מתוקה, 4 כפות שטוחות של אבקת סוכר.

ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 150 מעלות
2. משמנים קלות תבנית אפייה ואז מקמחים אותה בדפנות
3. טובלים בישקוטי בחלב ומרפדים את תחתית התבנית, מפזרים שקדים מולבנים פרוסים, חוצים את  הפרלינים ומניחים על תחתית העוגה.
4. מפרידים את החלבונים והחלמונים ל- 2 קערות: בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף- לא     נוקשה מידי.
5. בקערה שנייה מערבבים את כל שאר החומרים של העוגה.
6. מקפלים בתנועות של המספר 9 את 2 התערובות ושופכים לתוך התבנית.
7. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים, אופים את העוגה בחום של 150 בין שעה לשעה        וחצי- להתאפק ולא לפתוח את התנור, בסיום  האפייה משאירי את העוגה בתנור הסגור בין שעה לשעתיים.
9. עוטפים בניילון נצמד ומצננים לילה במקרר.
10.מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, מצפים את העוגה,בשלב הזה ניתן לפזר פירות שאוהבים למי רוצה.
פורסים את העוגה ונהנים לגלות את ההפתעות שבתוכה.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא