יום שני, 7 במאי 2012

סלט הקוסקוס.



הן ידעו לבשל , הן ידעו לאפות והכי חשוב הן ידעו לאלתר מכל מה שיש בבית, פעם לא היו קונים מצרכים בעקבות המתכון, פעם  המתכונים היו נוצרים ממה שהיה כבר בבית.
בימים שחם ולא ממש מתחשק משהו כבר, בימים שסלט נשמע רעיון הכי טוב לארוחת צהרים, אבל עדיין רוצים שיהיו בו עוד דברים מעניינים, בימים שרוצים במנות המאולתרות של פעם, מנה קייצית עם זכרונות של פעם, קצת מאיטליה, קצת מטוניס, קצת ים תיכוני, הכל יחד בצלחת אחת עם ניחוחות של פעם .
סלט הקוסקוס.
לסלט:
2 כוסות קוסקוס מבושל( אפשר קנוי בהתאם להוראות יצרן).
2 פלפלים חריפים ירוקים
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
מיץ מלימון גדול טרי
קופסא של סרדינים או אנשובי
5 שיני שום פרוסות דק
2 כוסות עגבניות שרי חתוכות לחצאים או עגבניות רגילות חתוכות לקוביות גדולות
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס בזיליקום קצוץ
שמן זית- 5 כפות.
כפית פפריקה מתוקה, כפית גדושה כמון, מלח, פלפל שחור גרוס.
 ההכנה:
בקערה גדולה מניחים את 2 כוסות הקוסקוס המבושל
מפוררים את קופסת הסרדינים או האנשובי ומוסיפים לקערה.
במחבת עם שמן זית מקפיצים יחד את העגבניות, השום, הפלפלים והגמבה, אחרי שהכל מתרכך מעט מוסיפים את התבלינים והבזיליקום.
מורידים מהאש ומוסיפים לקערה, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים הכל יחד.
סוחטים מעל הכל לימון, מתקנים תיבול אם צריך עוד מלח או כמון ( לפי הטעם).
מגישים עם לימון טרי ליד .
מנה מרעננת עם טעם של פעם.

תגובה 1:

  1. אפשר גם לעשות סלט טונה עם אורז.
    עם תירס , גמבה, ביצים קשות ומלפפון חמוץ. חריף למי שאוהב.
    מעולה ..

    השבמחק