יום שישי, 11 במאי 2012

קאפקייקס





יום צילומים שמתחיל ברכבת ואני די חסרת אנרגיות מהנסיעה, אחרי כוס של קפה שחור הוא לוקח את רשימת הקניות ואני נשארת שותה את הקפה במרפסת, החלטתי להתחיל את היום במנה מפנקת מנה שתתחבר נהדר עם הקפה , כמה דקות של הכנה , זמן אפייה קצר  וכמה שהן יפות.. הקאפקייקס- עוגות קטנות בגודל של כוסית, אפויות בדיוק במידה, עם חתיכות שוקולד תפוז מפנקות, עם ציפוי \ בלי ציפוי הן תמיד נהדרות.

עשינו כוס קפה נוספת, הפעם עם הקאפקייקס ליד, שנינו מחייכים, ככה צריך להתחיל את היום.



החומרים לכ-14 קאפקייקס:



2 ביצים גדולות בטמפ' החדר

1 כוס סוכר ( 200 גרם)

100 גרם חמאה מומסת

3/4 כוס חלב או יוגורט (180 מ"ל)

כפית תמצית וניל

1+3/4 כוסות קמח

1/4 כוס קקאו משובח

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כפית סודה לשתייה.

חצי כוס של פצפוצי שוקולד או שוקולד שאוהבים חתוך לקוביות קטנות- אנחנו בחרנו בשוקולד חלב- תפוז שמשדרג את הקאפקייקס.



לקרם לציפוי: מיכל שמנת מתוקה, חבילת פודינג שוקולד,  1 כוס חלב.



ההכנה:

מחממים תנור ל 170-180 מעלות.

בקערה מערבבים את הקמח, הקקאו , אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה.

בקערה נפרדת מקציפים בקערה את החמאה והסוכר, מוסיפים את הביצים בהדרגה, את הוניל ואת היוגורט, מוסיפים את קערת החומרים היבשים בהדרגה, מערבבים לתוך המסה חצי מכמות השוקולד, מחלקים את המסה לתבנית שקעים: כ- 3/4  מגודל השקע, מפזרים מעל את יתרת השוקולד.

אופים כ- 20 דקות עד שהקאפקייקס מתייצבים- לא לאפות יותר מידי, מצננים.

הגשה:

ניתן להגיש עם אבקת סוכר מעל  ולמי שרוצה באמת להתפנק מומלץ לקשט בקרם שמנת שוקולד.

לקרם השוקולד: מקציפים יחד מיכל שמנת מתוקה+ כוס חלב+ פודינג שוקולד ( אפשר וניל למי שמעדיף) עד לקרם יציב, מעבירים לשקית זילוף ומקשטים לפני ההגשה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה